Vanuit een aantal jongeren in de kerk zijn wij het Buddyteam gestart. Wij zijn Angela, Jurian, Christel, Danieck en Frank. Wij voelen en horen de vraag vanuit de jongeren in de gemeente naar een Buddy (in het geloof). Wij zouden graag het ‘’oude’’ concept I4U nieuw leven inblazen onder de naam Buddy project. Ons doel is om de contacten binnen de kerk te versterken en de verschillende leeftijden met elkaar in contact te brengen. Denk hierbij aan het soort discipel/mentorschap. We zouden graag beginnen door voor alle jongeren tussen 14 en 24 jaar een Buddy / mentor te vinden en deze te koppelen. Om dit te realiseren zijn wij natuurlijk wel op zoek naar buddy’s.

Wat houdt een Buddy zijn in?
Je kan zelf de tijd indelen met de jongeren in een face-to-face gesprek, maar denk ook aan WhatsApp berichten, verjaardagskaartjes, informeren over evenementen in de gemeente etc. 

Bij de gesprekken hoeft het niet per se over het geloof te gaan, maar kan het ook over andere zaken uit het leven gaan waar de jongeren mee zit of over wilt praten. Het doel is dat de jongere een contactpersoon in de gemeente hebben en hen meer bij de gemeente te betrekken of te behouden. 

Hoe wordt de match gemaakt?
Het idee is om de jongeren zelf te laten kiezen of eventueel iemand aan te dragen. Uiteraard zullen wij helpen met de keuze als dit niet uitmaakt voor een jongere. Per Buddy horen wij daarom graag in het kort wie zij zijn en hoeveel jongeren zij willen in dit project.

Wil jij ook zo graag iets doen in de kerk, maar heb je:

Geen tijd?
Je kan zelf je tijd indelen en door middel van WhatsApp of andere social media kanalen kun je contact blijven houden, je hoeft het ook niet dagelijks te onderhouden maar de jongeren moet het gevoel hebben dat hij of zij een aanspreekpunt heeft in de gemeente waar hij of zij met zijn vragen en gevoel terecht bij kan.

Of voel je je te oud te jong?
Oudere jongeren hebben ook behoeften aan een Buddy en jongeren hebben soms behoeften aan iemand met levenservaring en iemand die wat verder van ze af staat om vragen te stellen of om advies te vragen.

Het gevoel dat een ander het wel doet of beter kan?
Samen staan we sterk laat je taak niet liggen om elkaar te helpen. 1 gemeente 1 taak!!!

De gemeente is een plek waar God ons aan elkaar heeft gegeven, ons aan elkaar heeft verbonden. 

Hoe kan je opgeven?
Ben je geïnteresseerd en zou je graag een buddy willen zijn voor de jongeren in onze gemeente stuur dan een mailtje naar buddy@ontmoetingmiddelburg.nl. Vermeld hierbij je Naam, woonplaats, leeftijd, e-mailadres en (mobiele) nummer.