Ontmoetingskerk

April 2013 bestond de Ontmoetingskerk 50 jaar. Ter gelegenheid daarvan is een artikel geschreven over de geschiedenis van het gebouw.  U kunt dit artikel hier downloaden.

 

De Ontmoetingskerk is op 3 maart 1963 als nieuwgebouwde Hervormde Kerk aan de Oosterscheldestraat in gebruik genomen. Het gebouw verving de Hervormde Kerk 't Zand uit 1914 aan de Vogelstraat.  In 1972 werd door de Gebroeders Van Vulpen uit Utrecht het huidige orgel in de Ontmoetingskerk geplaatst. Het instrument bezit 17 stemmen en één transmissie, verdeeld over hoofdwerk, rugwerk en pedaal. Meer info over het orgel vindt u op de website orgelsinzeeland.nl

 

 

 

 

 

Het kerkgebouw is eigendom van de Protestantse Gemeente Middelburg.

In 1997 kwam er een financiële overeenkomst tussen wijkgemeente de Ontmoeting en de PGM, waarbij het gebruik van de Ontmoetingskerk als vast kerkgebouw inbegrepen was. De kerkenraad besloot ook dat onder de toenmalige omstandigheden het betalen van een vergoeding voor het gebruik van de Ontmoetingskerk de voorkeur verdiende boven aankoop van het kerkgebouw.

Nadat de Ontmoetingskerk als vast kerkgebouw voor de wijkgemeente beschikbaar was gekomen is de naam van de wijkgemeente gewijzigd in wijkgemeente de Ontmoeting. Hierdoor is er continuïteit met de geschiedenis van het gebouw. Ook laat de naam de Ontmoeting zien wat het wezen is van de gemeente: plaats van ontmoeting met God, met elkaar en met de buurt.

In 2000 is de renovatie van de kerkzaal en diverse ruimtes gereed gekomen en is de entree aangepast. In 2012 is de kelder van de Ontmoetingskerk gerenoveerd, waardoor een multifunctionele ruimte voor jongeren is gecreëerd.