Naar overzicht
12
sep
  • donderdag, 19:30 uur
  • donderdag, 21:30 uur
  • Ontmoetingskerk Middelburg, Oosterscheldestraat 1, Middelburg

Palestijns auteur Tass Saada bezoekt Nederland begin september

 

Van 5 tot en met 14 september zal de bekende Palestijnse auteur Tass Saada opnieuw ons land bezoeken. Saada is bekend van zijn boeken Arafat was mijn held en Een geest van terreur. Hij bezoekt ons land op uitnodiging van zijn uitgever, Uitgeverij Gideon, en doet dat inmiddels voor de vierde maal.

 

Tass Saada werd geboren in een Palestijns vluchtelingenkamp in de Gazastrook, enkele jaren nadat zijn ouders uit Jaffa waren gevlucht. Niet lang na zijn geboorte vertrok het gezin naar Saoedi-Arabië en weer later naar Qatar. Daar groeide Tass op en radicaliseerde hij in zijn verlangen naar een Palestijnse staat. Op 17-jarige leeftijd verlaat hij zonder toestemming het ouderlijk huis en sluit hij zich aan bij Fatah. Tass wordt sluipschutter. Zijn bijnaam binnen Fatah luidt ‘the butcher’, toen een erenaam voor hem, nu iets waar hij met veel verdriet aan terugdenkt.

Later woont Tass in Amerika. Hij wordt een succesvol zakenman. Als hij tot geloof komt, ontstaat er een nieuw verlangen in hem; een verlangen om zich in te zetten voor verzoening tussen het Joodse volk en de Arabische volken. Samen met zijn vrouw Karen richt hij de organisatie Hope for Ishmael op. Komend najaar hopen ze met Hope for Ishmael een nieuw programma te lanceren, Lead with Love, waarmee ze kerken en christenen wereldwijd willen toerusten in hoe liefdevol van betekenis te zijn voor de moslims in hun woonomgeving.

Tass Saada komt op donderdagavond 12 september spreken in de Ontmoetingskerk, Oosterscheldestraat 1 te Middelburg. De avond begint met inloop vanaf 19.30 uur. Toegang is gratis, er is een collecte voor “Hope for Ishmaël” Van harte welkom!