Naar overzicht

20 Maart ontvingen we een kort bericht van de kerkrentmeesters van de PGM dat er vernielingen waren aangericht in de Morgenster. Dit bericht werd al snel overgenomen door de verschillende media. Omdat het inventaris van de Shelter daar tijdelijk is opgeslagen, totdat het gebruikt kan worden in de nieuwe kerk, waren we erg bezorgd over onze spullen.

De eerste dagen mochten we er vanwege politie onderzoek niet naar binnen, maar de beelden die via de PZC verspreid werden beloofden niet veel goeds.

Op 25 maart zijn we, met een jeugdouderling en iemand van de interieur commissie, wezen kijken.

Wat we daar aantroffen maakte ons sprakeloos, boos en verdrietig. De beelden spreken voor zich.

Natuurlijk was niet alles ingepland om mee  te verhuizen, maar met name kasten, stoelen en een groot deel van de apparatuur hadden als wel een bestemming in de nieuwe kerk.

Ook het orgel (wat net verkocht was door de PGM) had flink wat schade.

Op die avond was ook net bekend dat de politie een viertal jongeren had aangehouden.

Ze hadden bekend, en wilden hun excuses aanbieden, opruimen en de schade vergoeden. Hier hebben we als kerk positief op geantwoord.

Afgelopen donderdag 2 April zijn de jongeren in tweetallen komen schoonmaken, onder begeleiding van mensen van de PGM en de Ontmoeting. Bizar, vier gewone beleefde studerende jongeren…. Veel spullen hebben we kunnen redden, de rest is in de container verdwenen.

Omdat de Morgenster deze zomer gesloopt gaat worden zoeken we met spoed:

– OPSLAG RUIMTE – VOOR EEN AANTAL TAFELS, STOELEN EN KASTEN ENZ

We hopen snel een (iets veiliger) plekje te vinden. Neem contact met Cor Jacobse 06-22040887 of Kerkrentmeesters@Ontmoetingmiddelburg.nl