Kinderdienst zondag 16-januari-2022

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal dat Jezus al een jongen van 12 jaar is, en hij mee mag naar de tempel. Als zijn ouders weer naar huis gaan, zijn ze Jezus kwijt. Na heel lang zoeken vinden ze hem in de tempel, waar hij in gesprek is met de leraren. Hier mogen jullie creatief mee aan de slag gaan:

-Print het werkblad uit

-Kleur het werkblad in

-Knip langs alle stippellijnen

-Plak figuurtje Jezus op een sateprikker

-Laat Jezus door het gleufje, en laat hem maar bewegen tussen de leraren.

Veel succes!!

Tot volgende week!

Kinderdienst zondag 9-januari-2022

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal over Simeon en Anna. Als ze de kleine baby Jezus zien, zien ze de beloofde Messias, die het Licht voor de wereld zal zijn. Jullie mogen na de dienst hier creatief mee aan de slag gaan, door een kaarsje te knutselen:

-Kleur het werkblad mooi in

-Knip langs alle stippellijnen

-Vouw de plakranden om

-en plak op de aangegeven lijmstroken

Veel succes!!

Print het werkblad uit en veel succes!.

Tot volgende week!

Kinderdienst zondag 2-januari-2022

Hallo allemaal,

Deze zondag, in het nieuwe jaar 2022, luisteren we nog even verder naar het kerstverhaal. Er zijn mannen die een bijzondere ster hebben gezien. Ze gaan op zoek naar het Koningskind en nemen cadeaus mee. Goud, Wierrook en Mirre. Jullie mogen na afloop weer creatief aan de slag gaan. Voor eventuele uitleg kun je kijken naar het instructiefilmpje. Veel succes!

Print het werkblad uit en veel succes!.

Tot volgende week!

Kinderdienst 2e kerstdag zondag 26-december-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag is het 2e kerstdag, en luisteren we verder naar het kerstverhaal. Vandaag horen we over de herders die midden in de nacht een groot engelenkoor zien en horen. Ze brengen een prachtige boodschap: Er is een heel bijzonder kindje geboren, dat vrede zal brengen op aarde!! Jullie mogen na afloop weer creatief aan de slag gaan. Voor eventuele uitleg kun je kijken naar het instructiefilmpje. Veel succes!

Print het werkblad uit en veel succes!.

Tot volgende week!

Kinderdienst 1e kerstdag 25-december-2021

Hallo allemaal,

Vandaag is het Kerst, en vieren we de geboorte van Jezus. Kijken en luisteren jullie weer mee naar het verhaal? Na afloop mogen jullie weer creatief aan de slag gaan. Je mag een kerststalletje gaan maken. Voor de uitleg kun je kijken naar het instructie-filmpje. Veel succes!

Print het werkblad uit en veel succes!.

Tot 2e kerstdag!

Kinderdienst zondag 19-december-2021

Hallo jongens en meisjes,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal van Maria die bezoek krijgt van de Engel. Tijdens deze dienst heb je papier en een stift/pen nodig! Leg je dat alvast klaar? En na de dienst mogen jullie weer creatief aan de slag gaan. Print het werkblad uit en veel succes!.

Tot volgende week!

Kinderdienst zondag 12-december-2021

Hallo allemaal,

Deze week gaat het verhaal van Ruth verder. De Heere God heeft voor haar gezorgd toen ze in het nieuwe land ging wonen. Hij heeft ervoor gezorgd dat Boaz extra veel aren aan Ruth gaf. En nu zorgt God nog steeds voor haar.

Voor deze keer hoort er een kleurplaat bij, waarop je ziet dat Boaz en Ruth trouwen.

Tot volgende week!

Kinderdienst zondag 5-december-2021

Hallo jongens en meisjes,

Vandaag een leuke knutsel!! Je mag je eigen memory spelletje gaan maken. Print de twee pagina’s uit (het liefst op wat dikker papier) en kleur de plaatjes. Daarna knip je alle vierkantjes uit en kun je een spelletje memory spelen samen met iemand anders. Weet jij ook welk deel van het verhaal van Ruth bij welk plaatje hoort? Succes en veel speelplezier.

Het 1e werkblad om af te drukken vind je hier
Het 2e werkblad om af te drukken vind je hier

Tot volgende week!

Kinderdienst zondag 28-november-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we verder naar het verhaal van Ruth. Ze gaat naar de akker van Boaz om aren te lezen, en ze komt met heel veel aren thuis!! God zorgt voor Ruth en Naomi.

Jullie mogen weer creatief aan de slag gaan, kijk voor de uitleg naar het instructiefilmpje. Veel succes

Het werkblad om af te drukken vind je hier

Tot volgende week!

Kinderdienst zondag 21-november-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we naar het eerste deel van het verhaal over het leven van Ruth. Ze is de schoondochter van Naomi. Als de man van Naomi is overleden en daarna ook nog allebei haar zonen sterven, gaat Naomi terug naar haar eigen land. Ruth kiest ervoor om met Naomi mee te gaan. Na de dienst mogen jullie hiermee creatief aan de slag gaan. Voor de uitleg kun je kijken naar het instructiefilmpje. Heel veel succes.

Het werkblad om af te drukken vind je hier

Tot volgende week!

Kinderdienst zondag 14-november-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal van Naäman, die heel erg ziek is. Een dienstmeisje verteld hem over de profeet Elisa en hij gaat bij hem op bezoek. Elisa geeft hem een bijzondere opdracht: Was jezelf 7x in de Jordaan. Luisteren jullie mee naar het verhaal om te horen hoe het verder gaat met Naäman? Na het verhaal kunnen jullie thuis weer creatief aan de slag gaan. Bekijk het filmpje voor de uitleg. Veel succes weer!

Het werkblad om af te drukken vind je hier

Tot volgende week!

Kinderdienst zondag 7-november-2021

Hallo jongens en meisjes,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal over een vrouw en een kruikje olie. Door een wonder van God raakt de olie niet op. Hoe dit gaat? Luister maar mee naar het verhaal!! Hierna mogen jullie thuis weer creatief aan de slag gaan. Als je werkje af is, kun je de olie laten stromen door aan de achterste cirkel te draaien. Veel succes weer. Voor eventuele uitleg kun je kijken naar het instructiefilmpje.

Het werkblad om af te drukken vind je hier

Tot volgende week!

Kinderdienst zondag 31-oktober-2021

Hallo jongens en meiden,

Vandaag mogen we luisteren naar het tweede deel van het verhaal van Jona! Jona is uitgespuugd door de vis en hij kan nu wel naar Ninevé. Maar als het niet zo gaat zoals Jona graag wil, wordt hij heel boos op God. In het verhaal hoor je hoe dat afloopt!

Het werkje van deze keer is een draaischijf, waardoor je het hele verhaal goed kunt zien. Het werkblad om af te drukken vind je hier en bekijk voor de uitleg het filmpje

Tot volgende week!

Kinderdienst zondag 24-oktober-2021

Hallo allemaal,

Het verhaal van vandaag gaat over Jona die door God geroepen wordt om naar Ninevé te gaan. Maar daar heeft hij helemaal geen zin, dus hij gaat juist de andere kant op. In het verhaal hoor je wat er dan voor bijzonders gebeurt: hij wordt overboord gegooid, maar blijft toch leven! Het knutselwerkje van vandaag laat zien waar Jona in terecht komt. Je kunt het filmpje gebruiken voor de uitleg, maar misschien weet je al hoe het moet. Van het document van het werkblad moet je de tweede bladzijde gebruiken.

Veel plezier!

Kinderdienst zondag 17-oktober-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal dat Jezus op bezoek gaat bij Martha en Maria. Deze twee zussen verschillen vandaag nogal. Want terwijl Martha druk bezig is met het huis schoon te maken, zit Maria bij Jezus om naar Hem te luisteren. Na de dienst mogen jullie weer creatief aan de slag gaan. Deze week gaan jullie Martha knutselen. In het instructiefilmpje wordt uitgelegd hoe je dit kunt maken. Het werkblad vinden jullie hier. Voor wie graag het werkje zelf wil inkleuren kan pagina 1 en 2 uitprinten. Wie liever de al ingekleurde versie wil knutselen moet pagina 3 en 4 uitprinten. Heel veel succes weer!

Kinderdienst zondag 10-oktober-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal over de hoofdman met het grote geloof. Een hoofdman is een Romeinse soldaat, die de baas is over 100 soldaten. Een van zijn soldaten is ernstig ziek, en hij stuurt een knecht naar Jezus toe. Hij gelooft dat Jezus zieken kan genezen, ook zonder ze aan te raken. Hij gelooft dat als Jezus iets zegt, het ook zal gebeuren. Jezus is onder de indruk van het geloof van deze Romeinse Hoofdman. Jullie mogen na het verhaal een Romeinse helm gaan knutselen. Print het werkblad uit, het is handig als je de 2e pagina op rood papier uitprint. Als je geen rood papier hebt, kun je het ook zelf rood inkleuren. Voor de verdere uitleg kun je het instructiefilmpje weer bekijken. Heel veel succes!

Kinderdienst zondag 3-oktober-2021

Hallo allemaal,

Vandaag luisteren we naar het verhaal van Zacheüs. Hij hoort dat de Heere Jezus naar de stad komt en hij wil ook heel graag kijken en luisteren naar Hem. Maar Zacheüs is zo klein, alle andere mensen staan ervoor en hij kan het helemaal niet goed zien. Dus hij bedenkt een plan: hij klimt in een boom en kan zo toch meeluisteren. Hoe het verhaal verder gaat, dat hoor je in het verhaal! We hebben weer een filmpje met de uitleg

Tot volgende week!

Kinderdienst zondag 26-september-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal van Nicodemus. Hij nodigt Jezus midden in de nacht uit voor een gesprek, want hij wil Jezus nog wel een paar vragen stellen. Tijdens dit gesprek leert Nicodemus dat Jezus de sleutel is naar het Koninkrijk van God. Hij ontdekt dat hij wel heel veel van de bijbel kan weten, maar zonder de liefde van Jezus is het niet compleet.

Na het verhaal mogen jullie weer creatief aan de slag gaan. We gaan deze week een sleutel maken van strijkkralen. Het patroon voor deze sleutel zie je in het instructiefilmpje (zet het filmpje maar even op pauze) Met deze sleutel kun je er elke keer aan denken dat Jezus de sleutel is, zoals ook Nicodemus dit heeft gehoord. Heel veel succes.

Tot volgende week!

Kinderdienst zondag 19-september-2021

Hallo allemaal,

Vandaag luisteren we naar het verhaal van de wonderlijke spijziging. We horen dat de Heere Jezus van vijf broden en twee vissen genoeg kon maken voor iedereen. We horen dat dit een wonder is. Jezus kan dit, omdat er voor Hem niets onmogelijk is! Verder leren we dat het heel belangrijk is om te delen, net als de jongen in het verhaal, die zijn eten deelde met alle mensen. Hij gaf het aan Jezus om te gebruiken. Jullie mogen na het verhaal weer gaan knutselen, in het filmpje kun je zien hoe dit moet. Veel succes!!

Tot volgende week!

Kinderdienst zondag 12-september-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal van de storm op het meer. Terwijl Jezus ligt te slapen in de boot, gaat het zo hard waaien, dat de discipelen denken dat ze zullen vergaan. Dan maken ze Jezus wakker. Hij zegt tegen de storm en de golven dat ze moeten stoppen, en op het moment dat Hij dat zegt, worden de wind en de golven stil. Wat is Jezus toch een bijzondere man! Wij mogen ook leren om op Jezus te vertrouwen, ook als het wel eens stormt in ons leven. Na de dienst mogen jullie weer gaan knutselen, we hebben weer een filmpje voor jullie gemaakt met de uitleg. Veel succes!

Print hier het werkblad

Tot volgende week!

Kinderdienst zondag 5-september-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we weer naar een verhaal over de Here Jezus. Hij ontmoet vandaag een melaatse man. Iedereen is eigenlijk bang voor deze man, want melaats is heel erg besmettelijk. Niemand durft daarom in de buurt te komen van deze man. Maar Jezus wel! Hij raakt de man zelfs aan, zodat hij is genezen, wat een Wonder!! Jezus is niet bang voor zieke mensen en Hij wil juist heel dichtbij komen. Jullie mogen na het verhaal gaan knutselen. Deze keer mag je een doktersmuts gaan maken, want Jezus is de dokter waar we vandaag onze zieken nog steeds naar toe mogen brengen. Dat kunnen we doen door te bidden voor de zieke mensen. In het filmpje kun je zien hoe het moet. Veel succes!

Tot volgende week!

Kinderdienst zondag 29-augustus-2021

Hallo jongens en meiden,

Deze week luisteren we naar het verhaal van de barmhartige Samaritaan. De man die gewond op de grond ligt, heeft hulp nodig, maar de mensen die voorbij lopen, doen alsof ze hem niet zien. Totdat deze man uit Samaria hem ziet liggen. Als je naar het verhaal hebt geluisterd, weet je hoe het afloopt!

Het knutselwerkje wat erbij hoort, laat zien hoe de gewonde man naar de herberg wordt gebracht en daar goed verzorgd zal worden. Bekijk het instructiefilmpje voor je gaat knutselen. Veel succes!

Tot volgende week!

Klik hier voor het werkblad

Kinderdienst zondag 22-augustus-2021

Hallo allemaal,

Deze week gaat het verhaal over twee wonderen die Jezus doet! Terwijl hij onderweg is naar Jaïrus, van wie het dochtertje erg ziek is, geneest Jezus ook nog een zieke vrouw. Maar dat gaat eigenlijk een beetje stiekem. Dat is bijzonder! Als je naar het verhaal luistert, kom je erachter hoe het gegaan is.

Het knutselwerkje van deze week laat het verhaal van Jaïrus en zijn dochtertje zien. Voor de uitleg van dit werkje hebben we weer een instructiefilmpje gemaakt. Als je klaar bent, zie je hoe bijzonder dit verhaal afloopt…

Tot volgende week

Klik hier voor het werkblad

Kinderdienst zondag 15-augustus-2021

Hallo jongens en meiden!

Vandaag horen jullie het verhaal van het verloren schaap. En natuurlijk over de herder, die het schaapje gaat zoeken en alle andere schapen achterlaat. De Heere God is ook op zoek naar ons, Hij wil heel graag dat wij ook bij Hem horen. Daar mogen we om bidden en natuurlijk ook voor danken!
Het werkje van deze week is een schaapje wat je kunt uitknippen en misschien nog wat inkleuren. Daarna kun je samen met je ouders, broers of zussen ‘verstoppertje’ spelen met dit schaapje. Één persoon verstopt het schaapje en de rest gaat als herder op zoek naar het verloren schaap. Om het een beetje makkelijk te maken, kun je ervoor zorgen dat een stukje van het schaap nog te zien is. Wie heeft hem als eerste gevonden?

Tot volgende week!

Klik hier voor het werkblad

 

Kinderdienst zondag 8-augustus-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we verder naar het verhaal van Daniel. Niet iedereen is blij met Daniel, en sommige mensen bedenken een gemeen plan om van Daniel af te komen. Daardoor moet Daniel in de leeuwenkuil. Maar God zorgt voor Daniel, en de leeuwen doen hem helemaal niets. Wat een groot wonder is dat! Knutselen jullie weer gezellig mee? Voor de uitleg van dit werkje hebben we weer een instructiefilmpje gemaakt, veel succes!

Klik hier voor het werkblad

 

Kinderdienst zondag 1-augustus-2021

Hallo allemaal,

Daniël komt met drie vrienden terecht aan het hof van de koning in Babel nadat hij door de soldaten is weggevoerd uit Juda. De koning wil gezonde en knappe mannen aan het hof hebben en laat het beste voedsel klaarmaken voor alle jongemannen die bij hem in opleiding zijn. Daniël wil doen wat de Heere van hem vraagt en dat betekent: niet van de tafel van de koning eten. Samen met zijn vrienden eet hij groente, fruit en drinkt hij water. God zorgt ervoor dat ze er gezonder uitzien dan de andere jongens. Ook na een periode van veel leren en studeren blijkt dat deze vier vrienden de knapste en slimste zijn van het hele rijk. God zegent deze vier vrienden, die in het vreemde land Babel durfden te laten merken dat ze afhankelijk wilden zijn van God. Jullie mogen na de online kinderdienst hier creatief mee aan de slag gaan: een fruit-kroon mogen jullie gaan maken! En misschien mag je samen met papa of mama daarna wel een heerlijke fruitsalade maken, dat wordt vast smullen! Voor de uitleg van de knutsel kun je kijken naar het filmpje, heel veel succes!

Het werkblad vind je hier. Veel succes!

 

Kinderdienst zondag 25-juli-2021

Hallo allemaal,

Vandaag luisteren we naar het verhaal van David en Goliath. We horen dat David vertrouwt op zijn God, en dat hij durft te vechten tegen de grote reus Goliath. Na de kinderdienst mogen jullie thuis creatief aan de slag gaan. Laat het steentje uit de slinger van David maar tegen het hoofd van Goliath komen. Voor de uitleg hebben we weer een filmpje voor jullie gemaakt.

Het werkblad vind je hier. Veel succes!

 

Kinderdienst zondag 18-juli-2021

Hallo allemaal,

Vandaag gaat het over de geboorte van Samuel. We horen over Hanna die verdrietig was omdat ze geen kindje had en geplaagd werd door Peninna. Gelukkig luisterde de Heere God naar haar gebed en ze kreeg Samuel. Hanna was blij en dankbaar dat God haar gebed verhoorde! We leren dat God voor ons zorgt en luistert als wij bidden. Daar mogen we blij om zijn!

Jullie mogen na de kinderdienst hier weer creatief mee aan de slag gaan! Jullie mogen Hanna maken, en als je het goed doet, kun je haar lippen laten bewegen. Voor de uitleg van dit werkje hebben we weer een instructiefilmpje voor jullie gemaakt. Het werkblad vind je hier. Veel succes!

 

Kinderdienst zondag 11-juli-2021

Hallo allemaal,

De laatste weken is verteld over het volk Israël dat vanuit Egypte op weg ging naar het beloofde land Kanaän. Vandaag horen we dat het volk bij het beloofde land is aangekomen.

Ze konden er echter niet meteen in. De dikke muren van de stad Jericho waren te sterk. Maar de Heere God is sterker. Toen het volk juichte en op trompetten blies, vielen de muren van de stad in

elkaar. Het volk van Israël kan in het beloofde land gaan wonen. Jullie mogen hiermee creatief aan de slag gaan. Kijk voor de eventuele uitleg naar het instructiefilmpje. Het werkblad vind je hier.

Heel veel succes.

 

Kinderdienst zondag 4-juli-2021

Hallo allemaal,

We luisteren deze zondag verder naar het verhaal van Mozes. Na jaren door de woestijn te zijn getrokken, komen ze eindelijk aan bij het beloofde land. Maar ze gaan niet zomaar naar binnen. Ze sturen eerst verspieders het land in om te kijken hoe het land eruit ziet. Heel wat verspieders komen bang terug, maar Jozua en Kaleb komen terug met een prachtige druiventros. Die is zo groot, dat ze hem samen moeten dragen. Dit mogen jullie na de kinderdienst gaan knutselen. Doen jullie weer gezellig mee? Voor uitleg kun je kijken naar het instructiefilmpje. Veel succes!

 

Kinderdienst zondag 27-juni-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we verder naar het verhaal van Mozes. Na alle plagen die we vorige week hebben gehoord, horen we nu dat de Farao eindelijk het volk wil laten gaan. Maar dan bedenkt hij zich, en gaat achter ze aan om ze te halen. De Israëlieten staan net voor de zee, en dan doet God een groot wonder: Er komt een pad door de zee, zodat de Israëlieten droogvoets naar de overkant kunnen lopen. Dit mogen jullie thuis creatief gaan verwerken. Print het werkblad en bekijk het instructiefilmpje voor de uitleg. Heel veel succes weer!

 

Kinderdienst zondag 20-juni-2021

Hallo jongens en meiden!

Vandaag gaat het verhaal over de 10 plagen in Egypte. De Israëlieten moeten heel hard werken voor de farao van Egypte en ze hebben het heel zwaar. God wil zijn volk bevrijden uit Egypte, en hij vraagt dat aan Mozes. Mozes, de baby uit het biezen mandje, is al groot geworden en hij gaat naar de farao toe. Maar de farao laat het volk niet zomaar gaan… In het verhaal hoor je hoe dat verder gaat.

Het knutselwerkje laat de verschillende plagen zien. Je kunt de kaartjes mooi inkleuren en op volgorde leggen en als je ze twee keer uitprint, kun je memorie spelen. Dan moet je ze wel even op dik papier printen, anders zie je het er doorheen ;-

Bekijk het filmpje en print hier het werkblad, en veel succes. Sturen jullie er nog een foto van?

Tot de volgende keer!

Kinderdienst zondag 13-juni-2021

Hallo jongens en meiden,

Deze week gaat het verhaal over de geboorte van Mozes. Hij wordt geboren in een gevaarlijke tijd, de farao wil namelijk alle jongetjes die geboren worden, laten doden. Maar gelukkig is zijn familie heel slim en bedenken ze een plan. Ze maken een mandje voor Mozes en verstoppen hem in het riet van de rivier de Nijl. Als de prinses daar langs komt, gebeurt er iets heel bijzonder, dat heb je vast in het verhaal gehoord!

Bekijk het filmpje als je dat nodig hebt en print hier het werkblad, en veel succes. Sturen jullie er nog een foto van?

Tot volgende week!

Kinderdienst zondag 6-juni-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we naar het laatste verhaal over Jozef. Zijn broers komen voor de tweede keer naar Egypte, maar weten nog steeds niet dat de onderkoning eigenlijk hun broer Jozef is. Als Jozef zijn jongste broer Benjamin ontmoet, weet hij dat zijn broers veranderd zijn, en maakt hij zichzelf bekend: Ik ben Jozef. Na de vertelling mogen jullie weer creatief aan de slag gaan: je mag een Farao-muts gaan maken. Dan kun je die net als Jozef opzetten. Je lijkt dan ook op een onderkoning van de Farao. Zou papa of mama je nog herkennen? Als ze dat niet doen, dan kun je de muts afzetten en zeggen: Ik ben ……. (vul je eigen naam maar in)

Voor de uitleg van deze knutsel hebben we weer een instructiefilmpje gemaakt en print hier het werkblad. Heel veel succes!