Online kinderdiensten stoppen

We hebben vanuit de jeugdraad besloten dat nu (bijna) alle kinderen weer naar de kinderdienst komen, we kunnen gaan stoppen met de online kinderdiensten. Iedereen die hieraan meegewerkt heeft heel hartelijk bedankt!
Zondag 24-juli-2022 is voorlopig de laatste online kinderdienst.

Kinderdienst zondag 24-juli-2022

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we weer verder. Izak is ondertussen getrouwd met Rebecca. Na een lange tijd, is Rebecca eindelijk zwanger. Maar niet van 1 kindje, nee, ze verwacht 2 kindjes! Een tweeling!

Ezau en Jacob worden geboren. Ze zijn een tweeling, maar ze zijn heel erg verschillend. Luisteren jullie mee naar het verhaal? Het gaat over het eerstgeboorterecht en soep… Wat heeft dat met elkaar te maken, je hoort het vandaag! Daarna mogen jullie weer creatief aan de slag:

  • Print het werkblad
  • Kleur mooi in
  • Knip langs alle stippellijnen
  • Schuif het strookje met de soepkom door de gleufjes
  • Nu kun je de soepkom van Jacob naar Ezau laten gaan

 

Kinderdienst zondag 17-juli-2022

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we weer verder naar de verhalen over Abraham. Izak is ondertussen een grote man geworden, en Abraham stuurt zijn knecht erop uit om een vrouw voor zijn zoon te gaan zoeken in het land waar hij vandaan kwam. De knecht gaat op reis, maar hij vind het wel een hele moeilijke opdracht. Hij vraag aan God om hulp: hij vraagt of er een meisje mag komen die water voor hem wil putten. Maar niet alleen voor hem, ook voor zijn kamelen. Dan komt Rebecca, en zij gaat water putten voor hem ,maar ook voor zijn kamelen! Dan weet hij dat dit meisje de vrouw van Izak mag worden. Luisteren jullie weer mee? Daarna mogen jullie weer creatief aan de slag.

print het werkblad uit

– kleur mooi in

– knip langs alle stippellijnen

– bevestigt de kop van de kameel met behulp van een splitpen

– nu kun je de kameel laten drinken, door zijn hals te bewegen en hem te laten bukken

Tot de volgende keer!

 

Kinderdienst zondag 10-juli-2022

Hallo jongens en meiden!

Deze week gaat het verhaal over Lydia, de purperverkoopster. Paulus vertelt haar over de Heere Jezus en ze gaat in Hem geloven, wat een wonder! In het verhaal hoor je hoe dat precies gebeurt.

Het knutselwerkje van vandaag is een opdracht. Je hebt nodig:

– een wit koffiefilter

– niet watervaste stift

– bakje met water

Kleur met de stift de onderkant van het koffiefilter (bijvoorbeeld rood of paars, de kleuren van de stoffen die Lydia verkocht). Houd het gekleurde randje van de filter in het bakje met water en kijk wat er gebeurt. De kleur verspreidt zich helemaal! Het evangelie wordt steeds verder verspreid, omdat iedereen iemand kan vertellen over Jezus. Net zoals de kleur in de filter zich verspreid en net zoals het goede nieuws werd verspreid naar Lydia.

De foto’s laten zien hoe het moet en het werkje wordt nog meer uitgelegd op deze site: http://familynight2012.blogspot.com/2015/08/serie-reizen-van-paulus-lydia-7.html?m=1

Tot de volgende keer!

 

Kinderdienst zondag 3-juli-2022

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal van Petrus die vast zit in de gevangenis. Zijn vrienden blijven de hele tijd voor hem bidden. Dan gebeurd er een wonder, Petrus wordt bevrijd en kan zo de gevangenis uitlopen. Als hij bij het huis aanklopt waar zijn vrienden voor hem aan het bidden zijn, kan het meisje aan de deur eerst niet geloven dan het echt Petrus is die voor de deur staat.

Luisteren jullie weer mee? Na afloop mogen jullie weer creatief aan de slag. Het is een uitgebreide knutsel deze week, dus we hebben weer een keertje een instructiefilmpje voor jullie gemaakt.

Heel veel succes!

Open het werkblad

 

Kinderdienst zondag 26-juni-2022

Hallo jongens en meiden,

Vandaag luisteren we naar het verhaal van Cornelius, een belangrijke Romeinse hoofdman. Hij is geen Jood, maar toch houdt hij erg veel van de Here Jezus. Petrus wordt door hem uitgenodigd en vertelt aan Cornelius en alle mensen die erbij zijn het goede nieuws dat de Here God ook van hen houdt. Wat er dan gebeurt, hoor je verder in het verhaal.

Op de kleurplaat zie je Petrus die blij het goede nieuws vertelt, kleur hem maar mooi in!

Tot volgende week!

 

Kinderdienst zondag 19-juni-2022

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal van Saulus. Hij is geen vriend van Jezus, in tegendeel!! Hij wil alle mensen die Jezus volgen gevangen nemen. Maar op een dag hoort hij zelf de stem van Jezus, en er is een licht die hem verblind. Hoe dit verder gaat? Luister maar mee naar het Bijbelverhaal.
Daarna mogen jullie weer creatief aan de slag, veel succes!

-Print het werkblad uit (de ingekleurde versie, of de kleurplaat versie)
-Als je de kleurplaatversie hebt, mag je die eerst mooi inkleuren
-knip langs alle stippellijnen
-plak de lichtstraal op (let op, dat Saulus klopt, dus dat zijn armen op de juiste plaats zitten ! )
Nu kun je de flap ombuigen, zodat Saulus eerst nog kan zien, en als je de flap dan terugvouwt zie je dat hij wordt verblindt

 

Kinderdienst zondag 12-juni-2022

Hallo allemaal,

Deze zondag een bijzonder verhaal over een verlamde man. Hij vraagt geld aan de discipelen, maar dat kunnen ze hem niet geven. Maar wat ze wel kunnen geven, dat is dat hij in de Naam van Jezus beter mag worden! Wat een wonder! Jullie mogen hierna aan de knutsel:

-Print het werkblad uit  (nog in te kleuren pagina: 4,5 en 6 of de al ingekleurde versie pagina: 1,2 en3)

-(eventueel alles mooi inkleuren)

-Knip alles uit

-(verstevig de achtergrond eventueel op een karton)

-knutsel het lijstje in elkaar door de balkjes in elkaar te vouwen en te lijmen

-plak de mensen op door gebruik te maken van dubbelzijdig tape volgens voorbeeld

 

 

 

Kinderdienst zondag 5-juni-2022

Hallo jongens en meiden,

Vandaag is het weer een bijzondere feestdag! We vieren dat de Heilige Geest bij de discipelen van de Heere Jezus kwam. En dat de Heilige Geest nog steeds bij ons is. In het verhaal kwam de Heilige Geest als een wind en daarna leek het alsof er vlammetjes op de hoofden van de discipelen zaten. Het knutselwerkje van deze week laat dat heel mooi zien, door te blazen tegen je molentje zie je de vlammetjes en de duif die de vrede laat zien.

We vinden het leuk als je een foto stuurt van jouw molentje als het af is!

Print het werkblad

Veel succes en tot volgende week!

https://youtu.be/MU6bOwHY4TU

 

 

 

Kinderdienst zondag 29-mei-2022

Hallo allemaal,

Deze zondag luister we naar het verhaal over de eerste gemeente. Wat mooi om te zien dat deze eerste Christenen alles samen deelden. Hoe mooi is dat!! Luisteren jullie weer mee naar het verhaal?

Een knutselverwerking bij dit verhaal, is voor deze keer een poppetjes-slinger of een poppetjes-cirkel. Het laat symbolisch zien hoe de gemeente hoort te zijn: Met zijn allen hand in hand, naast elkaar. Niemand is meer of minder dan de ander. Niemand heeft meer of minder dan de ander.

Voor de uitleg om deze knutsel te maken, kun je kijken op de volgende site, daar staat het heel duidelijk uitgelegd. Veel succes!

https://nl.wikihow.com/Een-ketting-van-papieren-poppetjes-maken

 

 

Kinderdienst zondag 22-mei-2022

Hallo allemaal,

Vandaag luisteren we verder naar het verhaal van Noach. Hoe het verder gaat in de ark, en we horen ook dat het weer droog wordt. God wil met Noach en zijn gezin opnieuw beginnen. Hij geeft een teken aan de hemel: de regenboog! Jullie mogen na het verhaal hier creatief mee aan de slag gaan.

print het werkblad uit

-kleur het werkblad mooi in

-knip langs alle stippellijnen

-laat de regenboog nu tevoorschijn komen tussen de wolken

 

Kinderdienst zondag 15-mei-2022

Hallo jongens en meisjes,

Deze zondag ontmoeten we Noach, die de opdracht van God krijgt om een boot te gaan bouwen. Niet zomaar een boot, nee.. een hele grote boot! Want van alle dieren mogen er ook 2 mee in de boot. Luisteren jullie weer mee? Daarna  mogen jullie weer creatief aan de slag gaan: jullie gaan ook een boot bouwen. Heel veel succes!

print het werkblad uit

-kleur het werkblad mooi in

-knip langs alle stippellijnen

-Vouw langs de vouwlijn]

-plak de ark in elkaar

 

Kinderdienst zondag 8-mei-2022

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal van Naäman, die heel erg ziek is. Een dienstmeisje verteld hem over de profeet Elisa en hij gaat bij hem op bezoek. Elisa geeft hem een bijzondere opdracht: Was jezelf 7x in de Jordaan. Luisteren jullie mee naar het verhaal om te horen hoe het verder gaat met Naäman? Na het verhaal kunnen jullie thuis weer creatief aan de slag gaan.

  • print het werkblad uit
  • kleur het werkblad mooi in
  • knip langs alle stippellijnen
  • plak  Naäman op een stokje

-Laat hem nu 7x onderdompelen, draai hem de laatste keer om

 

Kinderdienst zondag 1-mei-2022

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we verder naar het Paas-evangelie. Als de discipelen samen zijn, staat Jezus ineens in de kamer. De deur is niet open geweest, en toch staat Jezus daar ineens! 1 van de leerlingen is er op dat moment niet bij. Dat is Thomas. Als de andere discipelen aan Thomas vertellen dat Jezus weer leeft, dan gelooft hij dit niet. Hij wil Jezus eerst zelf zien, en de wonden in  Zijn handen voelen. Dan zal ik geloven dat Jezus weer leeft!  Luisteren jullie mee naar het verhaal? Daarna mogen jullie weer gaan knutselen.

print het werkblad in kleur uit

-knip langs alle dikke zwarte lijnen

-kleur de armen in

-plak de handen op

-kleur eventueel de letters nog mooi in

 

Kinderdienst zondag 24-april-2022

Hoi allemaal,

Vandaag horen we het verhaal van twee vrienden die heel verdrietig zijn omdat de Heere Jezus niet meer leeft. Ze hebben wel gehoord dat sommige vrouwen Hem weer hebben gezien en dat Hij leeft, maar ze denken dat dat onmogelijk is. Maar dan komt er een derde man bij hun lopen en verteld een heel bijzonder verhaal. Luisteren jullie mee wat er dan gebeurt?

Het knutselwerkje van vandaag is een opdracht: je gaat door een papier heen kruipen! Dat lijkt misschien onmogelijk, maar toch kan het. Net zoals het voor de vrienden onmogelijk leek dat Jezus leefde, toch was het zo!

Je hebt een A4 papier nodig en een schaar. Vouw het papier dubbel en leg het zoals op de foto/instructie neer. Knip op de juiste plekken in het papier en knip de zijkant open en proberen maar. Lukt het bij jou ook?!

Tot volgende week!

Kinderdienst zondag 17-april-2022

Hallo allemaal!

Vandaag is het een bijzondere zondag! We vieren dat Jezus is opgestaan uit het graf! Er is ook weer een knutselwerkje bij het verhaal van vandaag. Je kunt een draaischijf maken, waardoor je het hele paasverhaal stap voor stap kunt bekijken. Het begint met het kruis op Golgotha, daarna zie je het graf met de steen ervoor en dan zie je Jezus Die weer leeft.

Voor de uitleg kun je kijken naar het instructiefilmpje
Print hier het werkblad

Veel succes!

 

Kinderdienst zondag 10-april-2022

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal dat Jezus op een ezeltje de stad binnenrijdt. Hij wordt als een koning ontvangen, de mensen roepen blij: Hosanna, Hosanna!! Luisteren jullie thuis weer mee naar het verhaal?

Jullie mogen daarna ook creatief aan de slag gaan:

Print het werkblad

-kleur het werkblad mooi in

-knip langs alle stippellijnen

-plak de plakstroken vast achter de poort

Heel veel succes!

 

Kinderdienst zondag 3-april-2022

Hallo allemaal,

Deze week gaat het verhaal over twee wonderen die Jezus doet! Terwijl hij onderweg is naar Jaïrus, van wie het dochtertje erg ziek is, geneest Jezus ook nog een zieke vrouw. Maar dat gaat eigenlijk een beetje stiekem. Dat is bijzonder! Als je naar het verhaal luistert, kom je erachter hoe het gegaan is.

Het knutselwerkje van deze week laat het verhaal van Jaïrus en zijn dochtertje zien. Als je klaar bent, zie je hoe bijzonder dit verhaal afloopt…

Tot volgende week

Bekijk hier het instructiefilmpje

Veel plezier en succes!

 

Kinderdienst zondag 27-maart-2022

Hallo allemaal,

Vandaag luisteren we naar het verhaal over de verloren zoon. Jullie mogen hierna het spelletje spelen, zodat je het verhaal nog een keer zien, en nog een keer samen over kunnen praten.

-print het spelbord uit (het leukste is in kleur)

-Knutsel een dobbelsteen, of gebruik een dobbelsteen die je al hebt

-speel het spelletje, wie is er als eerste weer thuis bij de vader?

Veel plezier en succes!

 

Kinderdienst zondag 20-maart-2022

Hallo allemaal!

Deze week gaat het verhaal over vier vrienden die hun verlamde vriend bij Jezus brengen. En dat doen ze op een hele bijzondere manier: door het dak van een huis! De knutsel die we vandaag gaan maken, laat dat heel mooi zien. Eerst zie je de verlamde man op het dak bij zijn vrienden, daarna zie je hoe hij door het dak bij Jezus komt. En als laatste zie je dat de man genezen is! Zo kun je het verhaal steeds opnieuw bekijken. Bekijk hier de instructiefilm

Print het werkblad hier

Veel plezier en succes!

 

Kinderdienst zondag 13-maart-2022

Hallo allemaal,

Vandaag luisteren we naar het verhaal over een melaatse man. Jezus is niet bang voor hem, Hij durft hem zelfs aan te raken. Wat een wonder! Jezus geneest deze man. Wij mogen ook onze zieken bij Jezus brengen, door voor hen te bidden. Jezus kan ook vandaag nog steeds zieke mensen genezen! Jullie mogen een dokters-muts gaan maken.

-knip een A4 karton in de lengte doormidden

-knip een witte cirkel (kun je aftekenen door een bord op z’n kop op je papier te leggen en deze met pen over te trekken)

-Knip 2 stroken rood papier en plak deze op je cirkel zoals het voorbeeld

-plak en niet de muts verder in elkaar

 

Kinderdienst zondag 6-maart-2022

Hallo allemaal,

We luisteren vandaag verder naar de verhalen over Jezus. We horen vandaag over een jongetje die 5 broden en 2 vissen bij zich had. Als Jezus dit brood en deze vis gaat breken, dan kunnen er heel veel mensen van eten. Wat een wonder! Jullie mogen hier thuis creatief mee aan de slag gaan, veel succes!

print het werkblad

-kleur mooi in

-knip langs alle stippellijnen

-vouw de plakranden naar achter

-plak het mandje op

 

Kinderdienst zondag 27-februari-2022

Hallo allemaal,

Vandaag luisteren we naar het verhaal over Jezus, die samen met zijn leerlingen is. Als de leerlingen niets hebben gevangen tijdens het vissen, geeft Jezus de opdracht om het net aan de andere kant uit te werpen. Er gebeurde een wonder, want het net zat vol met vissen!!

Jullie mogen hier creatief mee aan de slag gaan, veel succes weer!

print het werkblad uit

-kleur mooi in

-knip langs alle stippellijnen

-de visvangst kun je nu uit het water laten komen

 

Kinderdienst zondag 20-februari-2022

Hallo allemaal,

Deze week gaat het verhaal over de Heere Jezus die zijn twaalf discipelen uitkiest. Hij roept hen en ze gaan zomaar met Hem mee, wat bijzonder is dat! Doordat ze Jezus gingen volgen, leerden ze veel over de Bijbel en zagen ze wonderen gebeuren. De Heere Jezus riep lang geleden zijn discipelen en nu roept hij nog steeds mensen en kinderen om Hem te volgen en in hem te gaan geloven. Wij mogen daarom ook kiezen om de Here Jezus te volgen.

Het knutselwerkje van deze week is een tekening die alle twaalf de discipelen laat zien. Je kunt ze mooi inkleuren en misschien wel een paar namen leren. Als je het leuk vind, kun je het blad ook twee keer uitprinten en er een memory van maken.

Tot volgende week!

print het werkblad uit

 

Kinderdienst zondag 13-februari-2022

Hallo allemaal,

Vandaag luisteren we hoe het verder gaat.. Adam en Eva krijgen 2 zonen: Kain en Abel. Als deze jongens groter zijn, gaat Kain groente verbouwen en Abel wordt schaapsherder. Op een dag brengen ze allebei een offer aan God, maar dan gaat het niet goed…. Luisteren jullie mee naar dit verhaal? Daarna mogen jullie thuis aan de knutsel. Veel succes!

print het werkblad uit

-kleur het mooi in

-knip langs alle stippellijnen

-vouw de vouwlijnen

-plak Kain en Abel op het blad, volgens voorbeeld

Veel succes!!

 

Kinderdienst zondag 6-februari-2022

Hallo allemaal,

Vandaag luisteren we hoe het verder gaat na de schepping. Adam en Eva zijn in de prachtige tuin die God geschapen heeft, maar er gaat iets fout. Luisteren jullie mee?

Na de kinderdienst kunnen jullie thuis weer aan de knutsel gaan. Veel succes

Print het werkblad

-Kleur het mooi in

-Knip langs alle stippellijnen

-Het strookje met de appel kun je tussen de lijntjes schuiven

-Nu kun je Eva de appel aan Adam laten geven

Veel succes!!

 

Kinderdienst zondag 30-januari-2022

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we naar het laatste deel over de schepping. Voor deze knutsel is het leuk om samen met Papa en/of Mama het verhaal van de schepping nogmaals te lezen, en de cirkels in de juiste volgorde te plakken.

-Kleur het werkblad mooi in

-Knip de cirkels uit

-Plak ze in de juiste volgorde op

Veel succes!!

 

Kinderdienst zondag 23-januari-2022

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal van Nicodemus. Hij nodigt Jezus midden in de nacht uit voor een gesprek, want hij wil Jezus nog wel een paar vragen stellen. Tijdens dit gesprek leert Nicodemus dat Jezus de sleutel is naar het Koninkrijk van God. Hij ontdekt dat hij wel heel veel van de bijbel kan weten, maar zonder de liefde van Jezus is het niet compleet.

Na het verhaal mogen jullie weer creatief aan de slag gaan. We gaan deze week een sleutel maken van strijkkralen. Het patroon voor deze sleutel zie je in het instructiefilmpje (zet het filmpje maar even op pauze) Met deze sleutel kun je er elke keer aan denken dat Jezus de sleutel is, zoals ook Nicodemus dit heeft gehoord. Heel veel succes.

Tot volgende week!

 

Kinderdienst zondag 16-januari-2022

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal dat Jezus al een jongen van 12 jaar is, en hij mee mag naar de tempel. Als zijn ouders weer naar huis gaan, zijn ze Jezus kwijt. Na heel lang zoeken vinden ze hem in de tempel, waar hij in gesprek is met de leraren. Hier mogen jullie creatief mee aan de slag gaan:

-Print het werkblad uit

-Kleur het werkblad in

-Knip langs alle stippellijnen

-Plak figuurtje Jezus op een sateprikker

-Laat Jezus door het gleufje, en laat hem maar bewegen tussen de leraren.

Veel succes!!

Tot volgende week!

Kinderdienst zondag 9-januari-2022

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal over Simeon en Anna. Als ze de kleine baby Jezus zien, zien ze de beloofde Messias, die het Licht voor de wereld zal zijn. Jullie mogen na de dienst hier creatief mee aan de slag gaan, door een kaarsje te knutselen:

-Kleur het werkblad mooi in

-Knip langs alle stippellijnen

-Vouw de plakranden om

-en plak op de aangegeven lijmstroken

Veel succes!!

Print het werkblad uit en veel succes!.

Tot volgende week!

Kinderdienst zondag 2-januari-2022

Hallo allemaal,

Deze zondag, in het nieuwe jaar 2022, luisteren we nog even verder naar het kerstverhaal. Er zijn mannen die een bijzondere ster hebben gezien. Ze gaan op zoek naar het Koningskind en nemen cadeaus mee. Goud, Wierrook en Mirre. Jullie mogen na afloop weer creatief aan de slag gaan. Voor eventuele uitleg kun je kijken naar het instructiefilmpje. Veel succes!

Print het werkblad uit en veel succes!.

Tot volgende week!