Kinderdienst zondag 24-oktober-2021

Hallo allemaal,

Het verhaal van vandaag gaat over Jona die door God geroepen wordt om naar Ninevé te gaan. Maar daar heeft hij helemaal geen zin, dus hij gaat juist de andere kant op. In het verhaal hoor je wat er dan voor bijzonders gebeurt: hij wordt overboord gegooid, maar blijft toch leven! Het knutselwerkje van vandaag laat zien waar Jona in terecht komt. Je kunt het filmpje gebruiken voor de uitleg, maar misschien weet je al hoe het moet. Van het document van het werkblad moet je de tweede bladzijde gebruiken.

Veel plezier!

Kinderdienst zondag 17-oktober-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal dat Jezus op bezoek gaat bij Martha en Maria. Deze twee zussen verschillen vandaag nogal. Want terwijl Martha druk bezig is met het huis schoon te maken, zit Maria bij Jezus om naar Hem te luisteren. Na de dienst mogen jullie weer creatief aan de slag gaan. Deze week gaan jullie Martha knutselen. In het instructiefilmpje wordt uitgelegd hoe je dit kunt maken. Het werkblad vinden jullie hier. Voor wie graag het werkje zelf wil inkleuren kan pagina 1 en 2 uitprinten. Wie liever de al ingekleurde versie wil knutselen moet pagina 3 en 4 uitprinten. Heel veel succes weer!

Kinderdienst zondag 10-oktober-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal over de hoofdman met het grote geloof. Een hoofdman is een Romeinse soldaat, die de baas is over 100 soldaten. Een van zijn soldaten is ernstig ziek, en hij stuurt een knecht naar Jezus toe. Hij gelooft dat Jezus zieken kan genezen, ook zonder ze aan te raken. Hij gelooft dat als Jezus iets zegt, het ook zal gebeuren. Jezus is onder de indruk van het geloof van deze Romeinse Hoofdman. Jullie mogen na het verhaal een Romeinse helm gaan knutselen. Print het werkblad uit, het is handig als je de 2e pagina op rood papier uitprint. Als je geen rood papier hebt, kun je het ook zelf rood inkleuren. Voor de verdere uitleg kun je het instructiefilmpje weer bekijken. Heel veel succes!

Kinderdienst zondag 3-oktober-2021

Hallo allemaal,

Vandaag luisteren we naar het verhaal van Zacheüs. Hij hoort dat de Heere Jezus naar de stad komt en hij wil ook heel graag kijken en luisteren naar Hem. Maar Zacheüs is zo klein, alle andere mensen staan ervoor en hij kan het helemaal niet goed zien. Dus hij bedenkt een plan: hij klimt in een boom en kan zo toch meeluisteren. Hoe het verhaal verder gaat, dat hoor je in het verhaal! We hebben weer een filmpje met de uitleg

Tot volgende week!

Kinderdienst zondag 26-september-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal van Nicodemus. Hij nodigt Jezus midden in de nacht uit voor een gesprek, want hij wil Jezus nog wel een paar vragen stellen. Tijdens dit gesprek leert Nicodemus dat Jezus de sleutel is naar het Koninkrijk van God. Hij ontdekt dat hij wel heel veel van de bijbel kan weten, maar zonder de liefde van Jezus is het niet compleet.

Na het verhaal mogen jullie weer creatief aan de slag gaan. We gaan deze week een sleutel maken van strijkkralen. Het patroon voor deze sleutel zie je in het instructiefilmpje (zet het filmpje maar even op pauze) Met deze sleutel kun je er elke keer aan denken dat Jezus de sleutel is, zoals ook Nicodemus dit heeft gehoord. Heel veel succes.

Tot volgende week!

Kinderdienst zondag 19-september-2021

Hallo allemaal,

Vandaag luisteren we naar het verhaal van de wonderlijke spijziging. We horen dat de Heere Jezus van vijf broden en twee vissen genoeg kon maken voor iedereen. We horen dat dit een wonder is. Jezus kan dit, omdat er voor Hem niets onmogelijk is! Verder leren we dat het heel belangrijk is om te delen, net als de jongen in het verhaal, die zijn eten deelde met alle mensen. Hij gaf het aan Jezus om te gebruiken. Jullie mogen na het verhaal weer gaan knutselen, in het filmpje kun je zien hoe dit moet. Veel succes!!

Tot volgende week!

Kinderdienst zondag 12-september-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal van de storm op het meer. Terwijl Jezus ligt te slapen in de boot, gaat het zo hard waaien, dat de discipelen denken dat ze zullen vergaan. Dan maken ze Jezus wakker. Hij zegt tegen de storm en de golven dat ze moeten stoppen, en op het moment dat Hij dat zegt, worden de wind en de golven stil. Wat is Jezus toch een bijzondere man! Wij mogen ook leren om op Jezus te vertrouwen, ook als het wel eens stormt in ons leven. Na de dienst mogen jullie weer gaan knutselen, we hebben weer een filmpje voor jullie gemaakt met de uitleg. Veel succes!

Print hier het werkblad

Tot volgende week!

Kinderdienst zondag 5-september-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we weer naar een verhaal over de Here Jezus. Hij ontmoet vandaag een melaatse man. Iedereen is eigenlijk bang voor deze man, want melaats is heel erg besmettelijk. Niemand durft daarom in de buurt te komen van deze man. Maar Jezus wel! Hij raakt de man zelfs aan, zodat hij is genezen, wat een Wonder!! Jezus is niet bang voor zieke mensen en Hij wil juist heel dichtbij komen. Jullie mogen na het verhaal gaan knutselen. Deze keer mag je een doktersmuts gaan maken, want Jezus is de dokter waar we vandaag onze zieken nog steeds naar toe mogen brengen. Dat kunnen we doen door te bidden voor de zieke mensen. In het filmpje kun je zien hoe het moet. Veel succes!

Tot volgende week!

Kinderdienst zondag 29-augustus-2021

Hallo jongens en meiden,

Deze week luisteren we naar het verhaal van de barmhartige Samaritaan. De man die gewond op de grond ligt, heeft hulp nodig, maar de mensen die voorbij lopen, doen alsof ze hem niet zien. Totdat deze man uit Samaria hem ziet liggen. Als je naar het verhaal hebt geluisterd, weet je hoe het afloopt!

Het knutselwerkje wat erbij hoort, laat zien hoe de gewonde man naar de herberg wordt gebracht en daar goed verzorgd zal worden. Bekijk het instructiefilmpje voor je gaat knutselen. Veel succes!

Tot volgende week!

Klik hier voor het werkblad

Kinderdienst zondag 22-augustus-2021

Hallo allemaal,

Deze week gaat het verhaal over twee wonderen die Jezus doet! Terwijl hij onderweg is naar Jaïrus, van wie het dochtertje erg ziek is, geneest Jezus ook nog een zieke vrouw. Maar dat gaat eigenlijk een beetje stiekem. Dat is bijzonder! Als je naar het verhaal luistert, kom je erachter hoe het gegaan is.

Het knutselwerkje van deze week laat het verhaal van Jaïrus en zijn dochtertje zien. Voor de uitleg van dit werkje hebben we weer een instructiefilmpje gemaakt. Als je klaar bent, zie je hoe bijzonder dit verhaal afloopt…

Tot volgende week

Klik hier voor het werkblad

Kinderdienst zondag 15-augustus-2021

Hallo jongens en meiden!

Vandaag horen jullie het verhaal van het verloren schaap. En natuurlijk over de herder, die het schaapje gaat zoeken en alle andere schapen achterlaat. De Heere God is ook op zoek naar ons, Hij wil heel graag dat wij ook bij Hem horen. Daar mogen we om bidden en natuurlijk ook voor danken!
Het werkje van deze week is een schaapje wat je kunt uitknippen en misschien nog wat inkleuren. Daarna kun je samen met je ouders, broers of zussen ‘verstoppertje’ spelen met dit schaapje. Één persoon verstopt het schaapje en de rest gaat als herder op zoek naar het verloren schaap. Om het een beetje makkelijk te maken, kun je ervoor zorgen dat een stukje van het schaap nog te zien is. Wie heeft hem als eerste gevonden?

Tot volgende week!

Klik hier voor het werkblad

 

Kinderdienst zondag 8-augustus-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we verder naar het verhaal van Daniel. Niet iedereen is blij met Daniel, en sommige mensen bedenken een gemeen plan om van Daniel af te komen. Daardoor moet Daniel in de leeuwenkuil. Maar God zorgt voor Daniel, en de leeuwen doen hem helemaal niets. Wat een groot wonder is dat! Knutselen jullie weer gezellig mee? Voor de uitleg van dit werkje hebben we weer een instructiefilmpje gemaakt, veel succes!

Klik hier voor het werkblad

 

Kinderdienst zondag 1-augustus-2021

Hallo allemaal,

Daniël komt met drie vrienden terecht aan het hof van de koning in Babel nadat hij door de soldaten is weggevoerd uit Juda. De koning wil gezonde en knappe mannen aan het hof hebben en laat het beste voedsel klaarmaken voor alle jongemannen die bij hem in opleiding zijn. Daniël wil doen wat de Heere van hem vraagt en dat betekent: niet van de tafel van de koning eten. Samen met zijn vrienden eet hij groente, fruit en drinkt hij water. God zorgt ervoor dat ze er gezonder uitzien dan de andere jongens. Ook na een periode van veel leren en studeren blijkt dat deze vier vrienden de knapste en slimste zijn van het hele rijk. God zegent deze vier vrienden, die in het vreemde land Babel durfden te laten merken dat ze afhankelijk wilden zijn van God. Jullie mogen na de online kinderdienst hier creatief mee aan de slag gaan: een fruit-kroon mogen jullie gaan maken! En misschien mag je samen met papa of mama daarna wel een heerlijke fruitsalade maken, dat wordt vast smullen! Voor de uitleg van de knutsel kun je kijken naar het filmpje, heel veel succes!

Het werkblad vind je hier. Veel succes!

 

Kinderdienst zondag 25-juli-2021

Hallo allemaal,

Vandaag luisteren we naar het verhaal van David en Goliath. We horen dat David vertrouwt op zijn God, en dat hij durft te vechten tegen de grote reus Goliath. Na de kinderdienst mogen jullie thuis creatief aan de slag gaan. Laat het steentje uit de slinger van David maar tegen het hoofd van Goliath komen. Voor de uitleg hebben we weer een filmpje voor jullie gemaakt.

Het werkblad vind je hier. Veel succes!

 

Kinderdienst zondag 18-juli-2021

Hallo allemaal,

Vandaag gaat het over de geboorte van Samuel. We horen over Hanna die verdrietig was omdat ze geen kindje had en geplaagd werd door Peninna. Gelukkig luisterde de Heere God naar haar gebed en ze kreeg Samuel. Hanna was blij en dankbaar dat God haar gebed verhoorde! We leren dat God voor ons zorgt en luistert als wij bidden. Daar mogen we blij om zijn!

Jullie mogen na de kinderdienst hier weer creatief mee aan de slag gaan! Jullie mogen Hanna maken, en als je het goed doet, kun je haar lippen laten bewegen. Voor de uitleg van dit werkje hebben we weer een instructiefilmpje voor jullie gemaakt. Het werkblad vind je hier. Veel succes!

 

Kinderdienst zondag 11-juli-2021

Hallo allemaal,

De laatste weken is verteld over het volk Israël dat vanuit Egypte op weg ging naar het beloofde land Kanaän. Vandaag horen we dat het volk bij het beloofde land is aangekomen.

Ze konden er echter niet meteen in. De dikke muren van de stad Jericho waren te sterk. Maar de Heere God is sterker. Toen het volk juichte en op trompetten blies, vielen de muren van de stad in

elkaar. Het volk van Israël kan in het beloofde land gaan wonen. Jullie mogen hiermee creatief aan de slag gaan. Kijk voor de eventuele uitleg naar het instructiefilmpje. Het werkblad vind je hier.

Heel veel succes.

 

Kinderdienst zondag 4-juli-2021

Hallo allemaal,

We luisteren deze zondag verder naar het verhaal van Mozes. Na jaren door de woestijn te zijn getrokken, komen ze eindelijk aan bij het beloofde land. Maar ze gaan niet zomaar naar binnen. Ze sturen eerst verspieders het land in om te kijken hoe het land eruit ziet. Heel wat verspieders komen bang terug, maar Jozua en Kaleb komen terug met een prachtige druiventros. Die is zo groot, dat ze hem samen moeten dragen. Dit mogen jullie na de kinderdienst gaan knutselen. Doen jullie weer gezellig mee? Voor uitleg kun je kijken naar het instructiefilmpje. Veel succes!

 

Kinderdienst zondag 27-juni-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we verder naar het verhaal van Mozes. Na alle plagen die we vorige week hebben gehoord, horen we nu dat de Farao eindelijk het volk wil laten gaan. Maar dan bedenkt hij zich, en gaat achter ze aan om ze te halen. De Israëlieten staan net voor de zee, en dan doet God een groot wonder: Er komt een pad door de zee, zodat de Israëlieten droogvoets naar de overkant kunnen lopen. Dit mogen jullie thuis creatief gaan verwerken. Print het werkblad en bekijk het instructiefilmpje voor de uitleg. Heel veel succes weer!

 

Kinderdienst zondag 20-juni-2021

Hallo jongens en meiden!

Vandaag gaat het verhaal over de 10 plagen in Egypte. De Israëlieten moeten heel hard werken voor de farao van Egypte en ze hebben het heel zwaar. God wil zijn volk bevrijden uit Egypte, en hij vraagt dat aan Mozes. Mozes, de baby uit het biezen mandje, is al groot geworden en hij gaat naar de farao toe. Maar de farao laat het volk niet zomaar gaan… In het verhaal hoor je hoe dat verder gaat.

Het knutselwerkje laat de verschillende plagen zien. Je kunt de kaartjes mooi inkleuren en op volgorde leggen en als je ze twee keer uitprint, kun je memorie spelen. Dan moet je ze wel even op dik papier printen, anders zie je het er doorheen ;-

Bekijk het filmpje en print hier het werkblad, en veel succes. Sturen jullie er nog een foto van?

Tot de volgende keer!

Kinderdienst zondag 13-juni-2021

Hallo jongens en meiden,

Deze week gaat het verhaal over de geboorte van Mozes. Hij wordt geboren in een gevaarlijke tijd, de farao wil namelijk alle jongetjes die geboren worden, laten doden. Maar gelukkig is zijn familie heel slim en bedenken ze een plan. Ze maken een mandje voor Mozes en verstoppen hem in het riet van de rivier de Nijl. Als de prinses daar langs komt, gebeurt er iets heel bijzonder, dat heb je vast in het verhaal gehoord!

Bekijk het filmpje als je dat nodig hebt en print hier het werkblad, en veel succes. Sturen jullie er nog een foto van?

Tot volgende week!

Kinderdienst zondag 6-juni-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we naar het laatste verhaal over Jozef. Zijn broers komen voor de tweede keer naar Egypte, maar weten nog steeds niet dat de onderkoning eigenlijk hun broer Jozef is. Als Jozef zijn jongste broer Benjamin ontmoet, weet hij dat zijn broers veranderd zijn, en maakt hij zichzelf bekend: Ik ben Jozef. Na de vertelling mogen jullie weer creatief aan de slag gaan: je mag een Farao-muts gaan maken. Dan kun je die net als Jozef opzetten. Je lijkt dan ook op een onderkoning van de Farao. Zou papa of mama je nog herkennen? Als ze dat niet doen, dan kun je de muts afzetten en zeggen: Ik ben ……. (vul je eigen naam maar in)

Voor de uitleg van deze knutsel hebben we weer een instructiefilmpje gemaakt en print hier het werkblad. Heel veel succes!

Kinderdienst zondag 30-mei-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we verder naar het verhaal na Pinksteren. We horen over de eerste gemeente. Want geloven doe je samen. Dat betekend ook dat we blij zijn met wie blij zijn, en dat we verdrietig zijn met wie huilen. Maar ook als je rijk bent, dat je deelt met degene die weinig of niets heeft. We helpen elkaar. In de knutselverwerking van vandaag kun je dat mooi zien. Alle poppetjes houden elkaars hand vast. Niemand is rijker of groter dan de ander. We zijn samen 1. Ga jij ook zo’n mooie poppetjes-cirkel maken? Let goed op bij het instructie-filmpje, dan lukt het jou vast! Je kunt de poppetjes eventueel ook nog gezichtjes in tekenen, wat jij wilt. Veel succes!

Kinderdienst 1e Pinksterdag 23-mei-2021

Hallo jongens en meiden,

Vandaag is het weer een bijzondere feestdag! We vieren dat de Heilige Geest bij de discipelen van de Heere Jezus kwam. En dat de Heilige Geest nog steeds bij ons is. In het verhaal kwam de Heilige Geest als een wind en daarna leek het alsof er vlammetjes op de hoofden van de discipelen zaten. Het knutselwerkje van deze week laat dat heel mooi zien, door te blazen tegen je molentje zie je de vlammetjes en de duif die de vrede laat zien. Bekijk ook het instructiefilmpje. Print het werkblad.

We vinden het leuk als je een foto stuurt van jouw molentje als het af is!

Veel succes en tot volgende week!

Kinderdienst zondag 16-mei-2021

Hallo allemaal,

We luisteren deze zondag weer verder naar het verhaal van Jozef. Hij mag de dromen komen uitleggen van de Farao. De Farao vind Jozef een wijs man, en maakt hem tot onderkoning. Jozef krijgt de belangrijke taak om graan te verzamelen in de eerste jaren van overvloed, zodat er ook graan is in de jaren van hongersnood. Jozef liet daarvoor graanschuren bouwen. Die mogen jullie na afloop ook gaan knutselen.. Het is leuk als je echt graan of stro hebt, om in je schuur te plakken, maar als je dit niet hebt, kun je ook gras, raffia, stukjes wol, of snippers geel papier gebruiken. Voor de uitleg van het werkje kun je kijken naar het instructiefilmpje en print het werkblad. Heel veel succes!

Kinderdienst Hemelvaartsdag 13-mei-2021

Hallo jongens en meiden,

Vandaag is het een bijzondere dag! We vieren de hemelvaart van de Heere Jezus. Dit ging op een hele bijzondere manier, Hij ging op een wolk naar de hemel. De knutsel die daar bij hoort, laat dat ook zien. Print het werkblad uit en bekijk eventueel het filmpje. Sturen jullie nog een foto van je knutselwerkje?

Tot zondag!

Kinderdienst Zondag 9-mei-2021

Hallo allemaal,

We luisteren deze zondag verder naar het verhaal van Jozef. We leren dat Jozef in alle omstandigheden op zijn God blijft vertrouwen. Na de kinderdienst mogen jullie weer creatief aan de slag gaan. We gaan een boekenlegger maken! Print het werkblad. En omdat het deze zondag Moederdag is, kunnen jullie misschien wel 2 boekenleggers maken. Dan is er 1-tje voor jezelf, en de andere voor Mama, Oma, of een andere lieve vrouw die wel wat extra aandacht verdiend. Heel veel succes!!

(het touwtje in het voorbeeld, komt van de Sowlow, maar je kunt ook een lintje of een koordje gebruiken wat je al in huis hebt)

klik op het plaatje om het instructiefilmpje te bekijken:

Kinderdienst Zondag 2-mei-2021

Hallo jongens en meisjes,

We luisteren verder naar het verhaal van Jozef. De knutselverwerking gaat over de bijzondere dromen die Jozef heeft gedroomd. Knutselen jullie weer mee? Print het werkblad uit, en bekijk eventueel het instructiefilmpje. Heel veel succes!

Kinderdienst Zondag 25-april-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we naar het eerste verhaal van Jozef. We horen over vader Jacob, en al zijn zonen. En dat God doet wat Hij belooft. We horen ook dat vader Jacob eigenlijk een beetje meer van Jozef houdt, dan van zijn andere zonen. Oei, dat is niet goed! Hij geeft Jozef een prachtige jas cadeau, maar de broers van Jozef krijgen niet zo’n mooie jas.
Na het verhaal mogen jullie thuis creatief aan de slag gaan. In de bijbel staat dat Jozef een veelkleurige jas kreeg van zijn vader. Dus pak je kleurtjes er maar eens bij, en maak maar eens een prachtige jas voor Jozef. Druk het plaatje af. We zijn weer benieuwd wat jullie ervan gaan maken. Veel succes!

Klik op het plaatje voor het instructiefilmpje:

Kinderdienst Zondag 18-april-2021

Hallo jongens en meisjes,

Deze zondag luisteren we verder naar het verhaal van Noach. Hij had zo’n groot schip gebouwd, en alle dieren waren aan boord. Nu is het al zo lang aan het regenen…. Hoe gaat dit verder? Je hoort het deze zondag weer bij de online kinderdienst. Luisteren jullie weer mee? En daarna mogen jullie weer creatief aan de slag. Print het werkblad uit, en maak er maar wat moois van! Voor de uitleg kun je het instructiefilmpje bekijken. Heel veel succes weer!

Veel succes!
Klik op het plaatje voor het instructiefilmpje:

Kinderdienst Zondag 11-april-2021

Hallo jongens en meisjes,

Deze zondag ontmoeten we Noach, die de opdracht van God krijgt om een boot te gaan bouwen. Niet zomaar een boot, nee.. een hele grote boot! Want van alle dieren mogen er ook 2 mee in de boot. Luisteren jullie weer mee? Daarna  mogen jullie weer creatief aan de slag gaan: jullie gaan ook een boot bouwen. Heel veel succes! En sturen jullie weer een foto door van jullie knutselwerkje? Dat vinden we erg leuk om te zien.

Veel succes!
Klik op het plaatje voor het instructiefilmpje:

Kinderdienst Zondag 4-april-2021 1e Paasdag

Hallo allemaal!

Vandaag is het een bijzondere zondag! We vieren dat Jezus is opgestaan uit het graf! Er is ook weer een knutselwerkje bij het verhaal van vandaag. Je kunt een draaischijf maken, waardoor je het hele paasverhaal stap voor stap kunt bekijken. Bekijk hier de instructievideo en print de werkbladen uit.

Het begint met het kruis op Golgotha, daarna zie je het graf met de steen ervoor en dan zie je Jezus Die weer leeft.

We zijn benieuwd naar jullie werkjes, sturen jullie een foto?

Veel succes!

Kinderdienst Zondag 28-maart-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag een beetje moeilijk verhaal, maar ook een heel erg mooi verhaal! Want de Here Jezus redt ons! En dat is heel goed nieuws. Luisteren jullie weer mee? Daarna mogen jullie een prachtige glas-in-lood kleurplaat maken, met een bijzondere twist erin. Want er zitten ook kleine briefjes bij, waar allerlei verschillende zonden opgeschreven staan. Het mooie is, het bloed van Jezus wast alle zonden weg! Kijk maar naar het instructiefilmpje voor de uitleg. Heel veel succes! En we zien jullie werkjes graag, dus sturen jullie je foto met werkje weer door? Dan kunnen we die de volgende kinderdienst weer laten zien.

Kinderdienst Zondag 21-maart-2021

Hallo allemaal,

Deze week gaat het verhaal over Jezus die het tempelplein schoonmaakt. Als Jezus op het tempelplein komt, ziet Hij allemaal mensen die bezig zijn met verkopen van dieren of met geld wisselen. Terwijl de tempel de plaats was om rustig te bidden en praten met God. In het verhaal horen jullie wat Jezus toen gedaan heeft…

Er zijn bij dit verhaal 3 korte werkjes waar je uit kan kiezen: een tekening, een doolhof en een ‘van punt naar punt’ tekening.

Bekijk ook het instructiefilmpje.

We vinden het leuk als je een foto stuurt van je gemaakte werkje!

Tot volgende week!

Kinderdienst Zondag 14-maart-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we eigenlijk naar 2 verhalen in 1 verhaal. Luisteren jullie weer mee? We ontmoeten een vrouw die de voeten van Jezus zalft. Jullie mogen na de kinderdienst creatief aan de slag. Print het werkblad uit, en maak ook een mooie fles met dure zalf die heerlijk geurt. Voor uitleg kun je het instructiefilmpje bekijken. Heel veel succes! En sturen jullie weer een foto door? We vinden het erg leuk om jullie weer te zien.

Succes!

Kinderdienst Zondag 7-maart-2021

Hallo allemaal,

Het verhaal van vandaag gaat over de zieke man in Bethesda. In Bethesda waren heel veel zieke mensen en allemaal wachten ze op het moment dat een engel van God het water liet bewegen. Degene die als eerste het water in ging, werd beter. De man uit het verhaal was al 38 jaar ziek. Jezus zag hem liggen en Hij genas de man. Het werkje van vandaag laat zien hoe de mensen lagen te wachten bij het water. We zijn benieuwd naar jullie werkjes, je mag er een foto van sturen als je klaar bent! Print het werkblad uit en bekijk hier het instructiefilmpje.

Succes!

Kinderdienst Zondag 28-februari-2021

Hallo jongens en meisjes,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal van Jezus die 10 melaatsen heeft genezen. Je mag hierna creatief mee aan de slag gaan, door 10 vingerpoppetjes te maken. Eerst kijken ze verdrietig, omdat ze ziek zijn. Daarna kijken ze gelukkig, omdat Jezus ze beter heeft gemaakt. Het bijzondere van dit verhaal is dat er maar 1 van deze mannen terug kwam om Jezus te bedanken.. In de bijlage met het werkblad, staat ook een liedje, zodat je met de vingerpoppetjes het verhaal nogmaals kunt vertellen/zingen. In het instructiefilmpje kun je zien hoe je de vingerpoppetjes kunt maken. Veel succes! En sturen jullie een foto door van jullie handen met de vingerpoppetjes erop? Dat vinden we erg leuk om te zien, we zijn erg benieuwd!

Kinderdienst Zondag 21-februari-2021

Hallo jongens en meisjes,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal van de Samaritaanse vrouw. Jezus ontmoet haar bij de waterput en komt met haar in gesprek. Luisteren jullie weer mee? Daarna mogen jullie een lijstje gaan maken van dit verhaal in 3D. Hiervoor heb je het werkblad nodig. Let even op met uitprinten: je kunt de pagina’s zelf inkleuren (pagina 4, 5 en 6), of je print de ingekleurde pagina’s uit (pagina 1,2 en 3). Als je een 3D lijstje nog te moeilijk vind, of je hebt niet de juiste materialen in huis, kun je ook de kleurplaat uitprinten. (pagina 7) Bekijk het instructiefilmpje voor de uitleg. Heel veel succes. En sturen jullie weer een foto door van jullie knutselwerkje? Dat vinden we erg leuk om te zien.

Kinderdienst Zondag 14-februari-2021

Hallo jongens en meisjes,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal van Bartimeüs, die eerst blind was, maar Jezus maakt hem beter zodat hij weer kan zien. Hiermee mogen jullie ook weer creatief aan de slag gaan. Bekijk het instructiefilmpje voor de uitleg, en print het werkblad uit. En sturen jullie weer een foto door van jullie knutselwerkjes? We zijn erg benieuwd naar jullie creaties! Veel succes

Kinderdienst Zondag 7-februari-2021

Hallo allemaal!

Deze week gaat het verhaal over vier vrienden die hun verlamde vriend bij Jezus brengen. En dat doen ze op een hele bijzondere manier: door het dak van een huis! De knutsel die we vandaag gaan maken, laat dat heel mooi zien. Eerst zie je de verlamde man op het dak bij zijn vrienden, daarna zie je hoe hij door het dak bij Jezus komt. En als laatste zie je dat de man genezen is! Zo kun je het verhaal steeds opnieuw bekijken. Bekijk het instructiefilmpje en print en kleur het werkblad in.

Veel plezier en succes!

Kinderdienst Zondag 31-januari-2021

Hallo jongens en meisjes,

Een mooi verhaal vandaag, Jezus op de bruiloft in Kana. Het eerste wonder van Jezus. Wat gebeurt er als de wijn op is? Daar gaan we naar luisteren, en dat kun je zien als je deze knutsel hebt gemaakt. Print het werkblad uit, bekijk het instructiefilmpje en ga weer lekker aan de slag. En sturen jullie weer een foto door van je knutselwerkje? Dat vinden we erg leuk om te zien! Veel succes

Kinderdienst Zondag 24-januari-2021

Hallo jongens en meisjes,

Deze week luisteren we naar een verhaal dat Jezus heeft verteld: een gelijkenis. Het gaat over de verloren zoon. Luisteren jullie weer mee? Na afloop kun je je eigen spelletje maken. Hiervoor print je het bordspel uit, en je print het werkblad om een dobbelsteen te maken uit. Kijk naar het instructiefilmpje om te zien hoe je de dobbelsteen moet maken, met de cijfers 1, 2 en 3 erop, en daarna kun je het spelletje gaan spelen. Je begint bij het huisje, net zoals het verhaal ook begint als de zoon nog thuis is. Het eindigt ook weer bij het huisje, als de zoon weer thuis komt.  Je kunt zelf pionnen gebruiken van een ander spelletje wat je al in huis hebt, of je gebruikt gekleurde doppen, paperclips oid. Veel plezier! En blijven jullie foto’s insturen van jullie knutselwerkjes? Dat vinden we erg leuk om te zien. (En dit mag elke week hoor!!) Misschien zien we jou dan de volgende keer. Veel succes!

Kinderdienst Zondag 17-januari-2021

Hallo jongens en meisjes,

Deze zondag luisteren we naar een best wel spannend verhaal: Jezus in de woestijn. Na de kinderdienst mogen jullie weer gaan knutselen. Print hiervoor het werkblad uit (op gekleurd papier) en bekijk het instructiefilmpje voor de uitleg. Als je klaar bent, kun je de pijl in het midden draaien. Kijk goed waar de pijl staat: Is het goed, dan gaan de vingers in de lucht. Maar is het NIET goed, stop dan je vingers in je oren. Weet jij wat gehoorzaam en ongehoorzaam is? Veel succes! En we hopen dat jullie weer een foto opsturen van jullie werkje, dan kunnen we die de volgende keer weer laten zien!

Kinderdienst Zondag 10-januari-2021

Hallo jongens en meisjes,

Deze zondag ontmoeten we Johannes de Doper. En na de dienst mogen jullie hier weer creatief mee aan de slag gaan. Ga er maar even voor zitten, het is even een werkje, maar dan heb je daarna wel een prachtige plaat! Dus print het werkblad uit in kleur, bekijk het instructiefilmpje voor de uitleg en het voorbeeld, ga lekker knippen en plakken en maak er iets moois van! En wat leuk dat we al verschillende foto’s binnen krijgen van jullie knutsels! Wist je dat je dit gewoon elke week mag doen?! We genieten er enorm van om jullie te zien met jullie prachtige creaties, dus zien we jullie foto volgende week (weer) voorbij komen? Zie voor verdere informatie in de weekbrief. Veel succes!

Kinderdienst Zondag 3-januari-2021

Hallo jongens en meisjes,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal over Jezus, die al 12 jaar is geworden. Hij mag met zijn vader en moeder mee naar de tempel. Luisteren jullie weer mee? Na afloop mogen jullie hier weer creatief mee aan de slag gaan. Print het werkblad uit en als je dat wilt, kun je weer kijken naar het instructiefilmpje. We zijn weer erg benieuwd naar jullie creaties, dus sturen jullie weer een foto door? Misschien zien we jouw werkje dan volgende week! Veel succes weer!