Kinderdienst Zondag 29-november-2020

Hallo jongens en meisjes,

Vandaag het laatste deel van het verhaal over Esther. Als de Joodse mensen het verhaal van Esther voorlezen, krijgen de kinderen een ratel. Ze gebruiken de ratel zodra ze tijdens het verhaal de naam ‘Haman’ horen. Ze maken zoveel lawaai dat je deze naam niet meer hoort. Wij gaan een instrumentje maken waarmee we ook lawaai kunnen maken. Vraag aan papa of mama of ze het verhaal van Esther willen voorlezen uit de kinderbijbel. Als je de naam van  ‘Haman’ hoort, mag je heel veel geluid maken met je instrument. In het instructiefilmpje gebruiken we droge rijst, maar dit kan ook droge macaroni zijn, of maiskorrels oid. Kijk maar wat je in huis hebt. En we zien natuurlijk weer graag een foto, -of misschien deze week een kort filmpje- van jou met je muziekinstrumentje. Wie weet zien we jou dan volgende week voorbij komen tijdens de online-kinderdienst. Zie voor informatie om in te sturen in de weekbrief.

Kinderdienst Zondag 22-november-2020

Hallo jongens en meisjes,

We luisteren verder naar het verhaal van Esther. Zou ze het durven om naar de koning toe te gaan? En wat nog spannender is, reikt hij haar wel de gouden scepter toe?

Aan het einde van de kinderdienst, mogen jullie thuis weer creatief aan de slag gaan, en jullie eigen gouden scepter gaan maken. Print het werkblad uit, en voor verdere uitleg kun je kijken naar het instructiefilmpje. En we vinden het leuk om jullie werkjes te zien! Dus je mag een foto van jezelf en/of met je werkje weer naar ons toesturen! (zie informatie in de weekbrief) We zijn erg benieuwd. Misschien zien we jouw werkje volgende week wel voorbij komen tijdens de online kinderdienst. Veel succes weer!

Kinderdienst Zondag 15-november-2020

Deze zondag luisteren we verder naar het verhaal van Esther. We horen over een heel gemeen plan.

Je mag hier samen met je papa en/of mama verder over doorpraten, met de creatieve verwerking erbij.

Print het werkblad, kleur eventueel mooi in en knip de plaatjes van de kinderen uit. Plak deze plaatjes in de juiste vierkantjes..

Waar hoort het bij? Bij vrienden zijn, blij zijn? Of bij ruzie maken, verdrietig zijn?

Als je goed kijkt, dan weet je het vast! Veel succes

Kinderdienst Zondag 8-november-2020

Hallo jongens en meisjes,

Vandaag ontmoeten we Esther, een Joods meisje die Koningin mag worden! Knutselen jullie weer mee? Print het werkblad uit en ga lekker aan de slag. Als je uitleg nodig hebt, dan kun je kijken naar het instructiefilmpje. We zijn weer benieuwd naar jullie werkjes, maken jullie er weer een foto van?
Veel succes

Kinderdienst Zondag 1-november-2020

Hallo jongens en meisjes,

Vandaag horen we hoe het verder gaat met de profeet Jona. We gaan hier natuurlijk weer creatief mee aan de slag! En deze week is het een lekkere knutsel!
Wel even van te voren boodschappen doen: bak zelf cakejes of koop ze in de winkel, en koop zure wormen (of andere snoepjes die op een worm lijken)
Verder heb je nodig: groene vouwblaadjes, groene rietjes, lange sateprikkers en een nietmachine.
Bekijk het instructiefilmpje goed, want daarin wordt uitgelegd hoe je de wonderboom die Jona schaduw gaf kunt maken, met de worm erbij waardoor de boom weer dood ging.
Als je klaar bent, kun je er van smullen en misschien kun je wel een knutsel maken voor iedereen in het gezin… Veel succes

Kinderdienst Zondag 25-oktober-2020

Hallo jongens en meisjes,

Deze zondag luisteren we samen naar het eerste deel van het verhaal over Jona. God roept hem om naar Nineve toe te gaan, maar Jona denkt daar heel anders over. Jullie mogen na de kinderdienst weer creatief aan de slag gaan: print het werkblad uit en bekijk het instructiefilmpje voor de uitleg. Veel succes weer!

 

Kinderdienst Zondag 18-oktober-2020

Hallo jongens en meisjes,

Vandaag horen we hoe het verhaal verder gaat van Ruth en Boaz. We gaan vandaag onze eigen sandaal maken. We hebben weer een instructiefilmpje voor jullie gemaakt. Ik ben benieuwd wat voor mooie sandalen jullie gaan maken. Veel succes weer!

 

Kinderdienst Zondag 11-oktober-2020

Hallo jongens en meisjes,

Vandaag een leuke knutsel!! Je mag je eigen memory spelletje gaan maken. Print de twee pagina’s uit (het liefst op wat dikker papier) pagina1 pagina2 en kleur de plaatjes. Daarna knip je alle vierkantjes uit en kun je een spelletje memory spelen samen met iemand anders. Weet jij ook welk deel van het verhaal van Ruth bij welk plaatje hoort? Succes en veel speelplezier.

 

Kinderdienst Zondag 4-oktober-2020

Hallo jongens en meisjes,

Deze zondag horen we hoe het verder gaat met Ruth en Naomi. We ontmoeten Boaz, bij wie Ruth de aren gaat lezen. Hier gaan we deze week creatief mee aan de slag. Print de bijlage, en bekijk het instructiefilmpje voor de verdere benodigdheden en de uitleg. 
Veel succes

 

Kinderdienst Zondag 27-september-2020

Hallo jongens en meisjes,

Vandaag ontmoeten we Naomi samen met haar man en zonen in de tijd dat het hongersnood is. Luister maar goed naar het verhaal! Dan ontmoeten we ook Ruth en Orpa, de schoondochters van Naomi. En aan het einde van het verhaal, horen we dat Ruth graag bij Naomi wil blijven. Hier gaan we creatief mee aan de slag! Print het werkblad uit, en bekijk het instructiefilmpje voor de uitleg. En als je nog geen ijslollystokje in huis hebt, dan mag je misschien wel eerst een ijsje eten voordat je aan de slag kunt gaan Mmmmm… Veel succes!

 

Kinderdienst Zondag 20-september-2020

Hallo jongens en meisjes, Deze zondag ontmoeten we Naäman, die ernstig ziek is. Hij gaat op bezoek bij de profeet Elisa, die hem wel een hele bijzondere opdracht geeft: Ga naar de rivier en ga daar 7x kopje onder… Als jij het werkblad uitprint, dan kun jij hier ook creatief mee aan de slag gaan. Wat gebeurd er met Naäman als hij de 7e keer boven water komt? Bekijk het instructiefilmpje voor de uitleg. Veel succes.  

Kinderdienst Zondag 13-september-2020

Hallo jongens en meisjes, Vandaag ontmoeten we in het Bijbelverhaal een weduwe, met 2 zonen. Haar geld is bijna op, en ze dreigt haar zonen kwijt te raken. Maar gelukkig is daar de profeet Elisa! Hij geeft haar een bijzondere opdracht, om alle kruiken te verzamelen uit de hele buurt… Luister maar goed naar het verhaal vanmorgen, en kijk maar eens wat voor een groot wonder er gebeurd. Hier mogen jullie creatief mee aan de slag gaan. Print het werkblad uit, en bekijk eventueel het instructiefilmpje om te zien hoe jij de olie kunt laten stromen in de kruiken. Veel succes!  

Kinderdienst Zondag 6-september-2020

Hallo jongens en meisjes, Deze zondag horen we het verhaal over Jacob die zijn broer Ezau weer ontmoet. Wat was Jacob bang!! Misschien ben jij ook wel eens bang, dat kan. Maar weet dan dat God altijd bij je is, net zoals hij bij Jacob was, wil hij dat nu ook bij jou zijn. Deze week geen instructiefilmpje, maar wel een werkblad. Op het werkblad staat ook de uitleg erbij. Het zou fijn zijn als je dit samen met papa en/of mama maakt, zodat je er samen over door kunt praten. En als jij nog niet kunt schrijven wil papa of mama je vast wel helpen. We mogen leren om alles in de handen van God te leggen, ook als we bang zijn. Jezus zegt, Wees niet bang, want Ik ben bij je.  

Kinderdienst Zondag 30-augustus-2020

Hallo jongens en meisjes, Deze zondag luisteren we naar het verhaal van Jacob bij Oom Laban. Toen hij Rachel ontmoette werd hij verliefd op haar, maar hij trouwde eerst met haar zus Lea. We gaan weer creatief aan de slag: de ontmoeting van Jacob met Rachel bij de waterput. Print het werkblad uit, en als je wilt, kun je het instructiefilmpje bekijken voor de uitleg. Veel succes weer!

Kinderdienst Zondag 23-augustus-2020

Hallo jongens en meisjes, Deze zondag horen we het verhaal over Jacob die op de vlucht is. Tijdens zijn vlucht krijgt hij een hele bijzondere droom. Daar gaan wij vandaag creatief mee aan de slag. Print het werkblad uit, en bekijk het instructiefilmpje. Als je het goed doet, zie je bij jouw werkje ook een heleboel engelen! Veel succes weer.

Kinderdienst Zondag 16-augustus-2020

Hallo jongens en meisjes, Deze zondag horen we het verhaal over Jacob, die de zegen steelt van zijn broer Ezau. Hij bedriegt hiervoor zijn vader Izak. Na het verhaal mogen jullie hier creatief mee aan de slag gaan. Print het werkblad uit, en bekijk het instructie-filmpje voor de uitleg. Veel succes weer!

Kinderdienst Zondag 9-augustus-2020

Hallo jongens en meisjes, Vandaag ontmoeten we Ezau en Jakob, de zonen van Izak en Rebecca. We horen over deze twee broers, hoe verschillend ze zijn. Als Ezau op een dag honger heeft, ruilt hij zijn eerstgeboorterecht in voor een kom soep. Hier gaan we vandaag creatief mee aan de slag. Print het werkblad uit, en bekijk het instructiefilmpje voor de uitleg. Veel succes weer!

Kinderdienst Zondag 2-augustus-2020

Hallo jongens en meisjes, Vandaag het verhaal over de knecht van Abraham, die op zoek gaat naar een vrouw voor Izak. We ontmoeten Rebecca, die niet alleen Eliezer water geeft, maar ook zijn kameel. Hier mogen jullie creatief mee aan de slag gaan! Print de bijlage en bekijk het instructie-filmpje. Als je het goed doet, kan bij jou ook de kameel lekker water gaan drinken. Succes weer!