Kinderdienst Zondag 27-september-2020

Hallo jongens en meisjes,

Vandaag ontmoeten we Naomi samen met haar man en zonen in de tijd dat het hongersnood is. Luister maar goed naar het verhaal! Dan ontmoeten we ook Ruth en Orpa, de schoondochters van Naomi. En aan het einde van het verhaal, horen we dat Ruth graag bij Naomi wil blijven. Hier gaan we creatief mee aan de slag! Print het werkblad uit, en bekijk het instructiefilmpje voor de uitleg. En als je nog geen ijslollystokje in huis hebt, dan mag je misschien wel eerst een ijsje eten voordat je aan de slag kunt gaan Mmmmm… Veel succes!

 

Kinderdienst Zondag 20-september-2020

Hallo jongens en meisjes, Deze zondag ontmoeten we Naäman, die ernstig ziek is. Hij gaat op bezoek bij de profeet Elisa, die hem wel een hele bijzondere opdracht geeft: Ga naar de rivier en ga daar 7x kopje onder… Als jij het werkblad uitprint, dan kun jij hier ook creatief mee aan de slag gaan. Wat gebeurd er met Naäman als hij de 7e keer boven water komt? Bekijk het instructiefilmpje voor de uitleg. Veel succes.  

Kinderdienst Zondag 13-september-2020

Hallo jongens en meisjes, Vandaag ontmoeten we in het Bijbelverhaal een weduwe, met 2 zonen. Haar geld is bijna op, en ze dreigt haar zonen kwijt te raken. Maar gelukkig is daar de profeet Elisa! Hij geeft haar een bijzondere opdracht, om alle kruiken te verzamelen uit de hele buurt… Luister maar goed naar het verhaal vanmorgen, en kijk maar eens wat voor een groot wonder er gebeurd. Hier mogen jullie creatief mee aan de slag gaan. Print het werkblad uit, en bekijk eventueel het instructiefilmpje om te zien hoe jij de olie kunt laten stromen in de kruiken. Veel succes!  

Kinderdienst Zondag 6-september-2020

Hallo jongens en meisjes, Deze zondag horen we het verhaal over Jacob die zijn broer Ezau weer ontmoet. Wat was Jacob bang!! Misschien ben jij ook wel eens bang, dat kan. Maar weet dan dat God altijd bij je is, net zoals hij bij Jacob was, wil hij dat nu ook bij jou zijn. Deze week geen instructiefilmpje, maar wel een werkblad. Op het werkblad staat ook de uitleg erbij. Het zou fijn zijn als je dit samen met papa en/of mama maakt, zodat je er samen over door kunt praten. En als jij nog niet kunt schrijven wil papa of mama je vast wel helpen. We mogen leren om alles in de handen van God te leggen, ook als we bang zijn. Jezus zegt, Wees niet bang, want Ik ben bij je.  

Kinderdienst Zondag 30-augustus-2020

Hallo jongens en meisjes, Deze zondag luisteren we naar het verhaal van Jacob bij Oom Laban. Toen hij Rachel ontmoette werd hij verliefd op haar, maar hij trouwde eerst met haar zus Lea. We gaan weer creatief aan de slag: de ontmoeting van Jacob met Rachel bij de waterput. Print het werkblad uit, en als je wilt, kun je het instructiefilmpje bekijken voor de uitleg. Veel succes weer!

Kinderdienst Zondag 23-augustus-2020

Hallo jongens en meisjes, Deze zondag horen we het verhaal over Jacob die op de vlucht is. Tijdens zijn vlucht krijgt hij een hele bijzondere droom. Daar gaan wij vandaag creatief mee aan de slag. Print het werkblad uit, en bekijk het instructiefilmpje. Als je het goed doet, zie je bij jouw werkje ook een heleboel engelen! Veel succes weer.

Kinderdienst Zondag 16-augustus-2020

Hallo jongens en meisjes, Deze zondag horen we het verhaal over Jacob, die de zegen steelt van zijn broer Ezau. Hij bedriegt hiervoor zijn vader Izak. Na het verhaal mogen jullie hier creatief mee aan de slag gaan. Print het werkblad uit, en bekijk het instructie-filmpje voor de uitleg. Veel succes weer!

Kinderdienst Zondag 9-augustus-2020

Hallo jongens en meisjes, Vandaag ontmoeten we Ezau en Jakob, de zonen van Izak en Rebecca. We horen over deze twee broers, hoe verschillend ze zijn. Als Ezau op een dag honger heeft, ruilt hij zijn eerstgeboorterecht in voor een kom soep. Hier gaan we vandaag creatief mee aan de slag. Print het werkblad uit, en bekijk het instructiefilmpje voor de uitleg. Veel succes weer!

Kinderdienst Zondag 2-augustus-2020

Hallo jongens en meisjes, Vandaag het verhaal over de knecht van Abraham, die op zoek gaat naar een vrouw voor Izak. We ontmoeten Rebecca, die niet alleen Eliezer water geeft, maar ook zijn kameel. Hier mogen jullie creatief mee aan de slag gaan! Print de bijlage en bekijk het instructie-filmpje. Als je het goed doet, kan bij jou ook de kameel lekker water gaan drinken. Succes weer!

Kinderdienst Zondag 26-juli-2020

Hallo jongens en meisjes, Vandaag luisteren we naar het verhaal over Izak en Ismael. We horen dat als je nu blij bent of verdrietig, God is altijd bij jou Hier gaan we creatief mee aan de slag, print de bijlage uit, of schrijf de tekst zelf op een mooi kaartje en bekijk het instructiefilmpje voor de uitleg. Dan hebben jullie straks ook zo’n zelfgemaakte smiley-ballon, net als Rik! Veel succes weer  

Kinderdienst Zondag 19-juli-2020

Hallo jongens en meisjes, Leuk dat jullie weer willen knutselen!! Deze week horen we over Abraham en Sarah die een zoon krijgen: Izak. De belofte die God heeft gedaan, komt uit! Print de bijlage en bekijk het instructiefilmpje, dan kun je daarna weer heerlijk creatief aan de slag. En in het voorbeeld gebruiken we glitters om de sterren te laten schitteren, maar misschien heb jij wel gouden glitterlijm of mooie op-plak-sterretjes in huis… Kijk maar hoe jij je plaat gaat versieren. Veel succes

Kinderdienst Zondag 12-juli-2020

Hallo jongens en meisjes, Vandaag hebben we geluisterd naar het verhaal van Johannes die de prachtige droom kreeg over de nieuwe hemel en de nieuwe aarde. Wij gaan hier creatief mee aan de slag. Print het werkblad uit en bekijk het instructiefilmpje. Ik hoop dat het bij jullie ook lukt! Een bloem die er eerst dor en uitgebloeid uitziet, wordt weer als nieuw, maar je moet wel geduld hebben! Succes weer, Groetjes!

Kinderdienst Zondag 5-juli-2020

Hallo jongens en meisjes, Deze zondag hebben we het verhaal gehoord over Lydia, een mevrouw die een winkel had met prachtige stoffen. Hier gaan wij creatief mee aan de slag! Print het werkblad 3x uit, en bekijk het instructiefilmpje om te zien hoe je Lydia prachtige stoffen kleding kunt geven. Je hebt een paar kleine stukjes stof en/of vilt nodig. Misschien heb je dit thuis, of heeft Oma of de buurvrouw dit, of koop een klein viltpakketje. En een goede schaar is wel handig! Veel succes weer!  

Kinderdienst Zondag 28-juni-2020

Hallo jongens en meisjes, Deze zondag luisteren we naar het verhaal van Petrus die eerst in de gevangenis zit, maar er ook weer uit komt. Hierna gaan we weer creatief aan de slag. Bekijk het instructiefilmpje, print de bijlage en vraag eventueel je ouders om te helpen met de tralies te maken en eventueel nietjes te nieten. Veel succes weer! Aan de ouders: Aan de ouders: We werken wel vaker met papieren bordjes, ze zijn te koop bij de Hema of bij AH: 20 voor 1,50