Kinderdienst zondag 1-augustus-2021

Hallo allemaal,

Daniël komt met drie vrienden terecht aan het hof van de koning in Babel nadat hij door de soldaten is weggevoerd uit Juda. De koning wil gezonde en knappe mannen aan het hof hebben en laat het beste voedsel klaarmaken voor alle jongemannen die bij hem in opleiding zijn. Daniël wil doen wat de Heere van hem vraagt en dat betekent: niet van de tafel van de koning eten. Samen met zijn vrienden eet hij groente, fruit en drinkt hij water. God zorgt ervoor dat ze er gezonder uitzien dan de andere jongens. Ook na een periode van veel leren en studeren blijkt dat deze vier vrienden de knapste en slimste zijn van het hele rijk. God zegent deze vier vrienden, die in het vreemde land Babel durfden te laten merken dat ze afhankelijk wilden zijn van God. Jullie mogen na de online kinderdienst hier creatief mee aan de slag gaan: een fruit-kroon mogen jullie gaan maken! En misschien mag je samen met papa of mama daarna wel een heerlijke fruitsalade maken, dat wordt vast smullen! Voor de uitleg van de knutsel kun je kijken naar het filmpje, heel veel succes!

Het werkblad vind je hier. Veel succes!

 

Kinderdienst zondag 25-juli-2021

Hallo allemaal,

Vandaag luisteren we naar het verhaal van David en Goliath. We horen dat David vertrouwt op zijn God, en dat hij durft te vechten tegen de grote reus Goliath. Na de kinderdienst mogen jullie thuis creatief aan de slag gaan. Laat het steentje uit de slinger van David maar tegen het hoofd van Goliath komen. Voor de uitleg hebben we weer een filmpje voor jullie gemaakt.

Het werkblad vind je hier. Veel succes!

 

Kinderdienst zondag 18-juli-2021

Hallo allemaal,

Vandaag gaat het over de geboorte van Samuel. We horen over Hanna die verdrietig was omdat ze geen kindje had en geplaagd werd door Peninna. Gelukkig luisterde de Heere God naar haar gebed en ze kreeg Samuel. Hanna was blij en dankbaar dat God haar gebed verhoorde! We leren dat God voor ons zorgt en luistert als wij bidden. Daar mogen we blij om zijn!

Jullie mogen na de kinderdienst hier weer creatief mee aan de slag gaan! Jullie mogen Hanna maken, en als je het goed doet, kun je haar lippen laten bewegen. Voor de uitleg van dit werkje hebben we weer een instructiefilmpje voor jullie gemaakt. Het werkblad vind je hier. Veel succes!

 

Kinderdienst zondag 11-juli-2021

Hallo allemaal,

De laatste weken is verteld over het volk Israël dat vanuit Egypte op weg ging naar het beloofde land Kanaän. Vandaag horen we dat het volk bij het beloofde land is aangekomen.

Ze konden er echter niet meteen in. De dikke muren van de stad Jericho waren te sterk. Maar de Heere God is sterker. Toen het volk juichte en op trompetten blies, vielen de muren van de stad in

elkaar. Het volk van Israël kan in het beloofde land gaan wonen. Jullie mogen hiermee creatief aan de slag gaan. Kijk voor de eventuele uitleg naar het instructiefilmpje. Het werkblad vind je hier.

Heel veel succes.

 

Kinderdienst zondag 4-juli-2021

Hallo allemaal,

We luisteren deze zondag verder naar het verhaal van Mozes. Na jaren door de woestijn te zijn getrokken, komen ze eindelijk aan bij het beloofde land. Maar ze gaan niet zomaar naar binnen. Ze sturen eerst verspieders het land in om te kijken hoe het land eruit ziet. Heel wat verspieders komen bang terug, maar Jozua en Kaleb komen terug met een prachtige druiventros. Die is zo groot, dat ze hem samen moeten dragen. Dit mogen jullie na de kinderdienst gaan knutselen. Doen jullie weer gezellig mee? Voor uitleg kun je kijken naar het instructiefilmpje. Veel succes!

 

Kinderdienst zondag 27-juni-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we verder naar het verhaal van Mozes. Na alle plagen die we vorige week hebben gehoord, horen we nu dat de Farao eindelijk het volk wil laten gaan. Maar dan bedenkt hij zich, en gaat achter ze aan om ze te halen. De Israëlieten staan net voor de zee, en dan doet God een groot wonder: Er komt een pad door de zee, zodat de Israëlieten droogvoets naar de overkant kunnen lopen. Dit mogen jullie thuis creatief gaan verwerken. Print het werkblad en bekijk het instructiefilmpje voor de uitleg. Heel veel succes weer!

 

Kinderdienst zondag 20-juni-2021

Hallo jongens en meiden!

Vandaag gaat het verhaal over de 10 plagen in Egypte. De Israëlieten moeten heel hard werken voor de farao van Egypte en ze hebben het heel zwaar. God wil zijn volk bevrijden uit Egypte, en hij vraagt dat aan Mozes. Mozes, de baby uit het biezen mandje, is al groot geworden en hij gaat naar de farao toe. Maar de farao laat het volk niet zomaar gaan… In het verhaal hoor je hoe dat verder gaat.

Het knutselwerkje laat de verschillende plagen zien. Je kunt de kaartjes mooi inkleuren en op volgorde leggen en als je ze twee keer uitprint, kun je memorie spelen. Dan moet je ze wel even op dik papier printen, anders zie je het er doorheen ;-

Bekijk het filmpje en print hier het werkblad, en veel succes. Sturen jullie er nog een foto van?

Tot de volgende keer!

Kinderdienst zondag 13-juni-2021

Hallo jongens en meiden,

Deze week gaat het verhaal over de geboorte van Mozes. Hij wordt geboren in een gevaarlijke tijd, de farao wil namelijk alle jongetjes die geboren worden, laten doden. Maar gelukkig is zijn familie heel slim en bedenken ze een plan. Ze maken een mandje voor Mozes en verstoppen hem in het riet van de rivier de Nijl. Als de prinses daar langs komt, gebeurt er iets heel bijzonder, dat heb je vast in het verhaal gehoord!

Bekijk het filmpje als je dat nodig hebt en print hier het werkblad, en veel succes. Sturen jullie er nog een foto van?

Tot volgende week!

Kinderdienst zondag 6-juni-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we naar het laatste verhaal over Jozef. Zijn broers komen voor de tweede keer naar Egypte, maar weten nog steeds niet dat de onderkoning eigenlijk hun broer Jozef is. Als Jozef zijn jongste broer Benjamin ontmoet, weet hij dat zijn broers veranderd zijn, en maakt hij zichzelf bekend: Ik ben Jozef. Na de vertelling mogen jullie weer creatief aan de slag gaan: je mag een Farao-muts gaan maken. Dan kun je die net als Jozef opzetten. Je lijkt dan ook op een onderkoning van de Farao. Zou papa of mama je nog herkennen? Als ze dat niet doen, dan kun je de muts afzetten en zeggen: Ik ben ……. (vul je eigen naam maar in)

Voor de uitleg van deze knutsel hebben we weer een instructiefilmpje gemaakt en print hier het werkblad. Heel veel succes!

Kinderdienst zondag 30-mei-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we verder naar het verhaal na Pinksteren. We horen over de eerste gemeente. Want geloven doe je samen. Dat betekend ook dat we blij zijn met wie blij zijn, en dat we verdrietig zijn met wie huilen. Maar ook als je rijk bent, dat je deelt met degene die weinig of niets heeft. We helpen elkaar. In de knutselverwerking van vandaag kun je dat mooi zien. Alle poppetjes houden elkaars hand vast. Niemand is rijker of groter dan de ander. We zijn samen 1. Ga jij ook zo’n mooie poppetjes-cirkel maken? Let goed op bij het instructie-filmpje, dan lukt het jou vast! Je kunt de poppetjes eventueel ook nog gezichtjes in tekenen, wat jij wilt. Veel succes!

Kinderdienst 1e Pinksterdag 23-mei-2021

Hallo jongens en meiden,

Vandaag is het weer een bijzondere feestdag! We vieren dat de Heilige Geest bij de discipelen van de Heere Jezus kwam. En dat de Heilige Geest nog steeds bij ons is. In het verhaal kwam de Heilige Geest als een wind en daarna leek het alsof er vlammetjes op de hoofden van de discipelen zaten. Het knutselwerkje van deze week laat dat heel mooi zien, door te blazen tegen je molentje zie je de vlammetjes en de duif die de vrede laat zien. Bekijk ook het instructiefilmpje. Print het werkblad.

We vinden het leuk als je een foto stuurt van jouw molentje als het af is!

Veel succes en tot volgende week!

Kinderdienst zondag 16-mei-2021

Hallo allemaal,

We luisteren deze zondag weer verder naar het verhaal van Jozef. Hij mag de dromen komen uitleggen van de Farao. De Farao vind Jozef een wijs man, en maakt hem tot onderkoning. Jozef krijgt de belangrijke taak om graan te verzamelen in de eerste jaren van overvloed, zodat er ook graan is in de jaren van hongersnood. Jozef liet daarvoor graanschuren bouwen. Die mogen jullie na afloop ook gaan knutselen.. Het is leuk als je echt graan of stro hebt, om in je schuur te plakken, maar als je dit niet hebt, kun je ook gras, raffia, stukjes wol, of snippers geel papier gebruiken. Voor de uitleg van het werkje kun je kijken naar het instructiefilmpje en print het werkblad. Heel veel succes!

Kinderdienst Hemelvaartsdag 13-mei-2021

Hallo jongens en meiden,

Vandaag is het een bijzondere dag! We vieren de hemelvaart van de Heere Jezus. Dit ging op een hele bijzondere manier, Hij ging op een wolk naar de hemel. De knutsel die daar bij hoort, laat dat ook zien. Print het werkblad uit en bekijk eventueel het filmpje. Sturen jullie nog een foto van je knutselwerkje?

Tot zondag!

Kinderdienst Zondag 9-mei-2021

Hallo allemaal,

We luisteren deze zondag verder naar het verhaal van Jozef. We leren dat Jozef in alle omstandigheden op zijn God blijft vertrouwen. Na de kinderdienst mogen jullie weer creatief aan de slag gaan. We gaan een boekenlegger maken! Print het werkblad. En omdat het deze zondag Moederdag is, kunnen jullie misschien wel 2 boekenleggers maken. Dan is er 1-tje voor jezelf, en de andere voor Mama, Oma, of een andere lieve vrouw die wel wat extra aandacht verdiend. Heel veel succes!!

(het touwtje in het voorbeeld, komt van de Sowlow, maar je kunt ook een lintje of een koordje gebruiken wat je al in huis hebt)

klik op het plaatje om het instructiefilmpje te bekijken:

Kinderdienst Zondag 2-mei-2021

Hallo jongens en meisjes,

We luisteren verder naar het verhaal van Jozef. De knutselverwerking gaat over de bijzondere dromen die Jozef heeft gedroomd. Knutselen jullie weer mee? Print het werkblad uit, en bekijk eventueel het instructiefilmpje. Heel veel succes!

Kinderdienst Zondag 25-april-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we naar het eerste verhaal van Jozef. We horen over vader Jacob, en al zijn zonen. En dat God doet wat Hij belooft. We horen ook dat vader Jacob eigenlijk een beetje meer van Jozef houdt, dan van zijn andere zonen. Oei, dat is niet goed! Hij geeft Jozef een prachtige jas cadeau, maar de broers van Jozef krijgen niet zo’n mooie jas.
Na het verhaal mogen jullie thuis creatief aan de slag gaan. In de bijbel staat dat Jozef een veelkleurige jas kreeg van zijn vader. Dus pak je kleurtjes er maar eens bij, en maak maar eens een prachtige jas voor Jozef. Druk het plaatje af. We zijn weer benieuwd wat jullie ervan gaan maken. Veel succes!

Klik op het plaatje voor het instructiefilmpje:

Kinderdienst Zondag 18-april-2021

Hallo jongens en meisjes,

Deze zondag luisteren we verder naar het verhaal van Noach. Hij had zo’n groot schip gebouwd, en alle dieren waren aan boord. Nu is het al zo lang aan het regenen…. Hoe gaat dit verder? Je hoort het deze zondag weer bij de online kinderdienst. Luisteren jullie weer mee? En daarna mogen jullie weer creatief aan de slag. Print het werkblad uit, en maak er maar wat moois van! Voor de uitleg kun je het instructiefilmpje bekijken. Heel veel succes weer!

Veel succes!
Klik op het plaatje voor het instructiefilmpje:

Kinderdienst Zondag 11-april-2021

Hallo jongens en meisjes,

Deze zondag ontmoeten we Noach, die de opdracht van God krijgt om een boot te gaan bouwen. Niet zomaar een boot, nee.. een hele grote boot! Want van alle dieren mogen er ook 2 mee in de boot. Luisteren jullie weer mee? Daarna  mogen jullie weer creatief aan de slag gaan: jullie gaan ook een boot bouwen. Heel veel succes! En sturen jullie weer een foto door van jullie knutselwerkje? Dat vinden we erg leuk om te zien.

Veel succes!
Klik op het plaatje voor het instructiefilmpje:

Kinderdienst Zondag 4-april-2021 1e Paasdag

Hallo allemaal!

Vandaag is het een bijzondere zondag! We vieren dat Jezus is opgestaan uit het graf! Er is ook weer een knutselwerkje bij het verhaal van vandaag. Je kunt een draaischijf maken, waardoor je het hele paasverhaal stap voor stap kunt bekijken. Bekijk hier de instructievideo en print de werkbladen uit.

Het begint met het kruis op Golgotha, daarna zie je het graf met de steen ervoor en dan zie je Jezus Die weer leeft.

We zijn benieuwd naar jullie werkjes, sturen jullie een foto?

Veel succes!

Kinderdienst Zondag 28-maart-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag een beetje moeilijk verhaal, maar ook een heel erg mooi verhaal! Want de Here Jezus redt ons! En dat is heel goed nieuws. Luisteren jullie weer mee? Daarna mogen jullie een prachtige glas-in-lood kleurplaat maken, met een bijzondere twist erin. Want er zitten ook kleine briefjes bij, waar allerlei verschillende zonden opgeschreven staan. Het mooie is, het bloed van Jezus wast alle zonden weg! Kijk maar naar het instructiefilmpje voor de uitleg. Heel veel succes! En we zien jullie werkjes graag, dus sturen jullie je foto met werkje weer door? Dan kunnen we die de volgende kinderdienst weer laten zien.

Kinderdienst Zondag 21-maart-2021

Hallo allemaal,

Deze week gaat het verhaal over Jezus die het tempelplein schoonmaakt. Als Jezus op het tempelplein komt, ziet Hij allemaal mensen die bezig zijn met verkopen van dieren of met geld wisselen. Terwijl de tempel de plaats was om rustig te bidden en praten met God. In het verhaal horen jullie wat Jezus toen gedaan heeft…

Er zijn bij dit verhaal 3 korte werkjes waar je uit kan kiezen: een tekening, een doolhof en een ‘van punt naar punt’ tekening.

Bekijk ook het instructiefilmpje.

We vinden het leuk als je een foto stuurt van je gemaakte werkje!

Tot volgende week!

Kinderdienst Zondag 14-maart-2021

Hallo allemaal,

Deze zondag luisteren we eigenlijk naar 2 verhalen in 1 verhaal. Luisteren jullie weer mee? We ontmoeten een vrouw die de voeten van Jezus zalft. Jullie mogen na de kinderdienst creatief aan de slag. Print het werkblad uit, en maak ook een mooie fles met dure zalf die heerlijk geurt. Voor uitleg kun je het instructiefilmpje bekijken. Heel veel succes! En sturen jullie weer een foto door? We vinden het erg leuk om jullie weer te zien.

Succes!

Kinderdienst Zondag 7-maart-2021

Hallo allemaal,

Het verhaal van vandaag gaat over de zieke man in Bethesda. In Bethesda waren heel veel zieke mensen en allemaal wachten ze op het moment dat een engel van God het water liet bewegen. Degene die als eerste het water in ging, werd beter. De man uit het verhaal was al 38 jaar ziek. Jezus zag hem liggen en Hij genas de man. Het werkje van vandaag laat zien hoe de mensen lagen te wachten bij het water. We zijn benieuwd naar jullie werkjes, je mag er een foto van sturen als je klaar bent! Print het werkblad uit en bekijk hier het instructiefilmpje.

Succes!

Kinderdienst Zondag 28-februari-2021

Hallo jongens en meisjes,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal van Jezus die 10 melaatsen heeft genezen. Je mag hierna creatief mee aan de slag gaan, door 10 vingerpoppetjes te maken. Eerst kijken ze verdrietig, omdat ze ziek zijn. Daarna kijken ze gelukkig, omdat Jezus ze beter heeft gemaakt. Het bijzondere van dit verhaal is dat er maar 1 van deze mannen terug kwam om Jezus te bedanken.. In de bijlage met het werkblad, staat ook een liedje, zodat je met de vingerpoppetjes het verhaal nogmaals kunt vertellen/zingen. In het instructiefilmpje kun je zien hoe je de vingerpoppetjes kunt maken. Veel succes! En sturen jullie een foto door van jullie handen met de vingerpoppetjes erop? Dat vinden we erg leuk om te zien, we zijn erg benieuwd!

Kinderdienst Zondag 21-februari-2021

Hallo jongens en meisjes,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal van de Samaritaanse vrouw. Jezus ontmoet haar bij de waterput en komt met haar in gesprek. Luisteren jullie weer mee? Daarna mogen jullie een lijstje gaan maken van dit verhaal in 3D. Hiervoor heb je het werkblad nodig. Let even op met uitprinten: je kunt de pagina’s zelf inkleuren (pagina 4, 5 en 6), of je print de ingekleurde pagina’s uit (pagina 1,2 en 3). Als je een 3D lijstje nog te moeilijk vind, of je hebt niet de juiste materialen in huis, kun je ook de kleurplaat uitprinten. (pagina 7) Bekijk het instructiefilmpje voor de uitleg. Heel veel succes. En sturen jullie weer een foto door van jullie knutselwerkje? Dat vinden we erg leuk om te zien.

Kinderdienst Zondag 14-februari-2021

Hallo jongens en meisjes,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal van Bartimeüs, die eerst blind was, maar Jezus maakt hem beter zodat hij weer kan zien. Hiermee mogen jullie ook weer creatief aan de slag gaan. Bekijk het instructiefilmpje voor de uitleg, en print het werkblad uit. En sturen jullie weer een foto door van jullie knutselwerkjes? We zijn erg benieuwd naar jullie creaties! Veel succes

Kinderdienst Zondag 7-februari-2021

Hallo allemaal!

Deze week gaat het verhaal over vier vrienden die hun verlamde vriend bij Jezus brengen. En dat doen ze op een hele bijzondere manier: door het dak van een huis! De knutsel die we vandaag gaan maken, laat dat heel mooi zien. Eerst zie je de verlamde man op het dak bij zijn vrienden, daarna zie je hoe hij door het dak bij Jezus komt. En als laatste zie je dat de man genezen is! Zo kun je het verhaal steeds opnieuw bekijken. Bekijk het instructiefilmpje en print en kleur het werkblad in.

Veel plezier en succes!

Kinderdienst Zondag 31-januari-2021

Hallo jongens en meisjes,

Een mooi verhaal vandaag, Jezus op de bruiloft in Kana. Het eerste wonder van Jezus. Wat gebeurt er als de wijn op is? Daar gaan we naar luisteren, en dat kun je zien als je deze knutsel hebt gemaakt. Print het werkblad uit, bekijk het instructiefilmpje en ga weer lekker aan de slag. En sturen jullie weer een foto door van je knutselwerkje? Dat vinden we erg leuk om te zien! Veel succes

Kinderdienst Zondag 24-januari-2021

Hallo jongens en meisjes,

Deze week luisteren we naar een verhaal dat Jezus heeft verteld: een gelijkenis. Het gaat over de verloren zoon. Luisteren jullie weer mee? Na afloop kun je je eigen spelletje maken. Hiervoor print je het bordspel uit, en je print het werkblad om een dobbelsteen te maken uit. Kijk naar het instructiefilmpje om te zien hoe je de dobbelsteen moet maken, met de cijfers 1, 2 en 3 erop, en daarna kun je het spelletje gaan spelen. Je begint bij het huisje, net zoals het verhaal ook begint als de zoon nog thuis is. Het eindigt ook weer bij het huisje, als de zoon weer thuis komt.  Je kunt zelf pionnen gebruiken van een ander spelletje wat je al in huis hebt, of je gebruikt gekleurde doppen, paperclips oid. Veel plezier! En blijven jullie foto’s insturen van jullie knutselwerkjes? Dat vinden we erg leuk om te zien. (En dit mag elke week hoor!!) Misschien zien we jou dan de volgende keer. Veel succes!

Kinderdienst Zondag 17-januari-2021

Hallo jongens en meisjes,

Deze zondag luisteren we naar een best wel spannend verhaal: Jezus in de woestijn. Na de kinderdienst mogen jullie weer gaan knutselen. Print hiervoor het werkblad uit (op gekleurd papier) en bekijk het instructiefilmpje voor de uitleg. Als je klaar bent, kun je de pijl in het midden draaien. Kijk goed waar de pijl staat: Is het goed, dan gaan de vingers in de lucht. Maar is het NIET goed, stop dan je vingers in je oren. Weet jij wat gehoorzaam en ongehoorzaam is? Veel succes! En we hopen dat jullie weer een foto opsturen van jullie werkje, dan kunnen we die de volgende keer weer laten zien!

Kinderdienst Zondag 10-januari-2021

Hallo jongens en meisjes,

Deze zondag ontmoeten we Johannes de Doper. En na de dienst mogen jullie hier weer creatief mee aan de slag gaan. Ga er maar even voor zitten, het is even een werkje, maar dan heb je daarna wel een prachtige plaat! Dus print het werkblad uit in kleur, bekijk het instructiefilmpje voor de uitleg en het voorbeeld, ga lekker knippen en plakken en maak er iets moois van! En wat leuk dat we al verschillende foto’s binnen krijgen van jullie knutsels! Wist je dat je dit gewoon elke week mag doen?! We genieten er enorm van om jullie te zien met jullie prachtige creaties, dus zien we jullie foto volgende week (weer) voorbij komen? Zie voor verdere informatie in de weekbrief. Veel succes!

Kinderdienst Zondag 3-januari-2021

Hallo jongens en meisjes,

Deze zondag luisteren we naar het verhaal over Jezus, die al 12 jaar is geworden. Hij mag met zijn vader en moeder mee naar de tempel. Luisteren jullie weer mee? Na afloop mogen jullie hier weer creatief mee aan de slag gaan. Print het werkblad uit en als je dat wilt, kun je weer kijken naar het instructiefilmpje. We zijn weer erg benieuwd naar jullie creaties, dus sturen jullie weer een foto door? Misschien zien we jouw werkje dan volgende week! Veel succes weer!

Kinderdienst Zondag 27-december-2020

Hallo jongens en meisjes,

Leuk dat jullie weer willen gaan knutselen! Deze zondag ontmoeten we Simeon en Hanna die de Messias verwachten. Misschien wacht jij ook wel op iets, daar kun je samen over doorpraten en misschien wel een mooie tekening bij maken. Vind je dit nog lastig, dan is er deze week ook nog een andere bijlage, daarmee kun je je eigen kerstklokken knutselen. Zoals we ook in 1 van de liedjes over de klokken hebben gezongen. Hoe je ze maakt kun je bekijken in het instructiefilmpje. Het lijkt ons leuk om jullie werkjes weer te zien, sturen jullie ze weer door? Veel succes

Kinderdienst 1e Kerstdag 25-december-2020

Hallo jongens en meisjes,

Vandaag vieren we het kerstfeest, en luisteren we naar het verhaal van de herders die als eerste het goede nieuws horen, dat Jezus is geboren! Hier mogen jullie creatief mee aan de slag gaan. Print het werkblad uit, en bekijk het instructiefilmpje voor de uitleg. Heel veel succes en een heel mooi kerstfeest toegewenst!

Kinderdienst Zondag 20-december-2020

Hallo jongens en meisjes,

Vandaag is de 4e adventszondag, en luisteren we naar het verhaal van de geboorte van Jezus.

Jullie mogen daarna weer creatief aan de slag gaan, door een pop-up-card te maken. Als je van kleuren houd, dan print je de pagina’s van het werkblad uit die je zelf nog moet inkleuren (pagina 5 en 6), maar je kunt ook de pagina’s uitprinten die al ingekleurd zijn. (pagina 3 en 4) De werkbeschrijving staat er ook bij (pagina 2 in het Engels), maar je kunt ook even kijken naar het instructiefilmpje. En sturen jullie weer een foto door van je knutselwerkje? We zijn weer erg benieuwd! Veel succes

Kinderdienst Zondag 13-december-2020

Hallo jongens en meisjes,

Deze derde adventszondag luisteren we naar het verhaal van Zacharias en Elizabeth, waar een kindje wordt geboren: Johannes is zijn naam. Jullie mogen na de dienst weer creatief aan de slag gaan, hiervoor heb je een werkblad nodig, en eventueel uitleg kun je weer bekijken in het instructiefilmpje. Als je het goed hebt gedaan, verschijnt de tekst die Zacharias op zijn bordje schreef ook op jouw bordje… En sturen jullie weer een foto door van jullie werkje? We zijn weer erg benieuwd, veel succes!

Kinderdienst Zondag 6-december-2020

Hallo jongens en meisjes,

Deze zondag is de 2e adventszondag en luisteren we naar het verhaal van Maria die bezoek krijgt van de Engel. Tijdens deze dienst heb je papier en een stift/pen nodig! Leg je dat alvast klaar? En na de dienst mogen jullie weer creatief aan de slag gaan. Print het werkblad uit en kijk eventueel het instructiefilmpje voor de uitleg. Sturen jullie na afloop weer een foto van je knutselwerkje op? (voor informatie om je foto op te sturen verwijzen we door naar de weekbrief)  Dan zien we die misschien wel volgende week tijdens de kinderdienst, dat zou leuk zijn! Veel succes weer

Kinderdienst Zondag 29-november-2020

Hallo jongens en meisjes,

Vandaag het laatste deel van het verhaal over Esther. Als de Joodse mensen het verhaal van Esther voorlezen, krijgen de kinderen een ratel. Ze gebruiken de ratel zodra ze tijdens het verhaal de naam ‘Haman’ horen. Ze maken zoveel lawaai dat je deze naam niet meer hoort. Wij gaan een instrumentje maken waarmee we ook lawaai kunnen maken. Vraag aan papa of mama of ze het verhaal van Esther willen voorlezen uit de kinderbijbel. Als je de naam van  ‘Haman’ hoort, mag je heel veel geluid maken met je instrument. In het instructiefilmpje gebruiken we droge rijst, maar dit kan ook droge macaroni zijn, of maiskorrels oid. Kijk maar wat je in huis hebt. En we zien natuurlijk weer graag een foto, -of misschien deze week een kort filmpje- van jou met je muziekinstrumentje. Wie weet zien we jou dan volgende week voorbij komen tijdens de online-kinderdienst. Zie voor informatie om in te sturen in de weekbrief.

Kinderdienst Zondag 22-november-2020

Hallo jongens en meisjes,

We luisteren verder naar het verhaal van Esther. Zou ze het durven om naar de koning toe te gaan? En wat nog spannender is, reikt hij haar wel de gouden scepter toe?

Aan het einde van de kinderdienst, mogen jullie thuis weer creatief aan de slag gaan, en jullie eigen gouden scepter gaan maken. Print het werkblad uit, en voor verdere uitleg kun je kijken naar het instructiefilmpje. En we vinden het leuk om jullie werkjes te zien! Dus je mag een foto van jezelf en/of met je werkje weer naar ons toesturen! (zie informatie in de weekbrief) We zijn erg benieuwd. Misschien zien we jouw werkje volgende week wel voorbij komen tijdens de online kinderdienst. Veel succes weer!

Kinderdienst Zondag 15-november-2020

Deze zondag luisteren we verder naar het verhaal van Esther. We horen over een heel gemeen plan.

Je mag hier samen met je papa en/of mama verder over doorpraten, met de creatieve verwerking erbij.

Print het werkblad, kleur eventueel mooi in en knip de plaatjes van de kinderen uit. Plak deze plaatjes in de juiste vierkantjes..

Waar hoort het bij? Bij vrienden zijn, blij zijn? Of bij ruzie maken, verdrietig zijn?

Als je goed kijkt, dan weet je het vast! Veel succes

Kinderdienst Zondag 8-november-2020

Hallo jongens en meisjes,

Vandaag ontmoeten we Esther, een Joods meisje die Koningin mag worden! Knutselen jullie weer mee? Print het werkblad uit en ga lekker aan de slag. Als je uitleg nodig hebt, dan kun je kijken naar het instructiefilmpje. We zijn weer benieuwd naar jullie werkjes, maken jullie er weer een foto van?
Veel succes

Kinderdienst Zondag 1-november-2020

Hallo jongens en meisjes,

Vandaag horen we hoe het verder gaat met de profeet Jona. We gaan hier natuurlijk weer creatief mee aan de slag! En deze week is het een lekkere knutsel!
Wel even van te voren boodschappen doen: bak zelf cakejes of koop ze in de winkel, en koop zure wormen (of andere snoepjes die op een worm lijken)
Verder heb je nodig: groene vouwblaadjes, groene rietjes, lange sateprikkers en een nietmachine.
Bekijk het instructiefilmpje goed, want daarin wordt uitgelegd hoe je de wonderboom die Jona schaduw gaf kunt maken, met de worm erbij waardoor de boom weer dood ging.
Als je klaar bent, kun je er van smullen en misschien kun je wel een knutsel maken voor iedereen in het gezin… Veel succes

Kinderdienst Zondag 25-oktober-2020

Hallo jongens en meisjes,

Deze zondag luisteren we samen naar het eerste deel van het verhaal over Jona. God roept hem om naar Nineve toe te gaan, maar Jona denkt daar heel anders over. Jullie mogen na de kinderdienst weer creatief aan de slag gaan: print het werkblad uit en bekijk het instructiefilmpje voor de uitleg. Veel succes weer!

Kinderdienst Zondag 18-oktober-2020

Hallo jongens en meisjes,

Vandaag horen we hoe het verhaal verder gaat van Ruth en Boaz. We gaan vandaag onze eigen sandaal maken. We hebben weer een instructiefilmpje voor jullie gemaakt. Ik ben benieuwd wat voor mooie sandalen jullie gaan maken. Veel succes weer!

Kinderdienst Zondag 11-oktober-2020

Hallo jongens en meisjes,

Vandaag een leuke knutsel!! Je mag je eigen memory spelletje gaan maken. Print de twee pagina’s uit (het liefst op wat dikker papier) pagina1 pagina2 en kleur de plaatjes. Daarna knip je alle vierkantjes uit en kun je een spelletje memory spelen samen met iemand anders. Weet jij ook welk deel van het verhaal van Ruth bij welk plaatje hoort? Succes en veel speelplezier.

Kinderdienst Zondag 4-oktober-2020

Hallo jongens en meisjes,

Deze zondag horen we hoe het verder gaat met Ruth en Naomi. We ontmoeten Boaz, bij wie Ruth de aren gaat lezen. Hier gaan we deze week creatief mee aan de slag. Print de bijlage, en bekijk het instructiefilmpje voor de verdere benodigdheden en de uitleg.
Veel succes

Kinderdienst Zondag 27-september-2020

Hallo jongens en meisjes,

Vandaag ontmoeten we Naomi samen met haar man en zonen in de tijd dat het hongersnood is. Luister maar goed naar het verhaal! Dan ontmoeten we ook Ruth en Orpa, de schoondochters van Naomi. En aan het einde van het verhaal, horen we dat Ruth graag bij Naomi wil blijven. Hier gaan we creatief mee aan de slag! Print het werkblad uit, en bekijk het instructiefilmpje voor de uitleg. En als je nog geen ijslollystokje in huis hebt, dan mag je misschien wel eerst een ijsje eten voordat je aan de slag kunt gaan Mmmmm… Veel succes!

Kinderdienst Zondag 20-september-2020

Hallo jongens en meisjes, Deze zondag ontmoeten we Naäman, die ernstig ziek is. Hij gaat op bezoek bij de profeet Elisa, die hem wel een hele bijzondere opdracht geeft: Ga naar de rivier en ga daar 7x kopje onder… Als jij het werkblad uitprint, dan kun jij hier ook creatief mee aan de slag gaan. Wat gebeurd er met Naäman als hij de 7e keer boven water komt? Bekijk het instructiefilmpje voor de uitleg. Veel succes.

Kinderdienst Zondag 13-september-2020

Hallo jongens en meisjes, Vandaag ontmoeten we in het Bijbelverhaal een weduwe, met 2 zonen. Haar geld is bijna op, en ze dreigt haar zonen kwijt te raken. Maar gelukkig is daar de profeet Elisa! Hij geeft haar een bijzondere opdracht, om alle kruiken te verzamelen uit de hele buurt… Luister maar goed naar het verhaal vanmorgen, en kijk maar eens wat voor een groot wonder er gebeurd. Hier mogen jullie creatief mee aan de slag gaan. Print het werkblad uit, en bekijk eventueel het instructiefilmpje om te zien hoe jij de olie kunt laten stromen in de kruiken. Veel succes!

Kinderdienst Zondag 6-september-2020

Hallo jongens en meisjes, Deze zondag horen we het verhaal over Jacob die zijn broer Ezau weer ontmoet. Wat was Jacob bang!! Misschien ben jij ook wel eens bang, dat kan. Maar weet dan dat God altijd bij je is, net zoals hij bij Jacob was, wil hij dat nu ook bij jou zijn. Deze week geen instructiefilmpje, maar wel een werkblad. Op het werkblad staat ook de uitleg erbij. Het zou fijn zijn als je dit samen met papa en/of mama maakt, zodat je er samen over door kunt praten. En als jij nog niet kunt schrijven wil papa of mama je vast wel helpen. We mogen leren om alles in de handen van God te leggen, ook als we bang zijn. Jezus zegt, Wees niet bang, want Ik ben bij je.

Kinderdienst Zondag 30-augustus-2020

Hallo jongens en meisjes, Deze zondag luisteren we naar het verhaal van Jacob bij Oom Laban. Toen hij Rachel ontmoette werd hij verliefd op haar, maar hij trouwde eerst met haar zus Lea. We gaan weer creatief aan de slag: de ontmoeting van Jacob met Rachel bij de waterput. Print het werkblad uit, en als je wilt, kun je het instructiefilmpje bekijken voor de uitleg. Veel succes weer!

Kinderdienst Zondag 23-augustus-2020

Hallo jongens en meisjes, Deze zondag horen we het verhaal over Jacob die op de vlucht is. Tijdens zijn vlucht krijgt hij een hele bijzondere droom. Daar gaan wij vandaag creatief mee aan de slag. Print het werkblad uit, en bekijk het instructiefilmpje. Als je het goed doet, zie je bij jouw werkje ook een heleboel engelen! Veel succes weer.

Kinderdienst Zondag 16-augustus-2020

Hallo jongens en meisjes, Deze zondag horen we het verhaal over Jacob, die de zegen steelt van zijn broer Ezau. Hij bedriegt hiervoor zijn vader Izak. Na het verhaal mogen jullie hier creatief mee aan de slag gaan. Print het werkblad uit, en bekijk het instructie-filmpje voor de uitleg. Veel succes weer!

Kinderdienst Zondag 9-augustus-2020

Hallo jongens en meisjes, Vandaag ontmoeten we Ezau en Jakob, de zonen van Izak en Rebecca. We horen over deze twee broers, hoe verschillend ze zijn. Als Ezau op een dag honger heeft, ruilt hij zijn eerstgeboorterecht in voor een kom soep. Hier gaan we vandaag creatief mee aan de slag. Print het werkblad uit, en bekijk het instructiefilmpje voor de uitleg. Veel succes weer!

Kinderdienst Zondag 2-augustus-2020

Hallo jongens en meisjes, Vandaag het verhaal over de knecht van Abraham, die op zoek gaat naar een vrouw voor Izak. We ontmoeten Rebecca, die niet alleen Eliezer water geeft, maar ook zijn kameel. Hier mogen jullie creatief mee aan de slag gaan! Print de bijlage en bekijk het instructie-filmpje. Als je het goed doet, kan bij jou ook de kameel lekker water gaan drinken. Succes weer!