Premarriage Course

Je denkt na over een volgende stap in jullie relatie of misschien hebben jullie ‘m al gepland: de bruiloft. Het zijn van die mijlpalen waar je als stel ontzettend naar uit kan zien! Bij het organiseren van zo’n dag komt heel wat kijken. Hoeveel aandacht gaat er eigenlijk naar wat er ná die dag gebeurt; het huwelijk? Veel stellen in
Nederland zetten dus de Premarriage course op hun to-do lijstje voor de bruiloft.
De Premarriage Course geeft stellen tools om samen te praten en na te denken over thema’s als communicatie, (schoon)familie en conflict. De Premarriage Course wordt al jaren door heel het land heen gegeven in restaurants, buurthuizen, kerken en woonkamers. Het doel van deze cursus is om stellen praktische tools te geven
voor verdere ontwikkeling van hun relatie. In vijf bijeenkomsten leren stellen elkaar en zichzelf nog beter kennen. ‘Hoe ga je om met conflictsituaties?’ en ‘Op welke manier wil jij het liefst waardering en liefde ontvangen?’ zijn vragen die langskomen. De avonden zelf zijn als een date night ingericht, waarbij je samen aan een tafeltje zit en geniet van een heerlijk diner. Hierna luidt een inhoudelijk praatje het thema van de avond in. Daarna ga je als stel met elkaar (dus niet in de groep) in gesprek aan de hand van praktische opdrachten. Ontdek tijdens deze cursus nog meer van elkaar, jezelf en de kracht van jullie relatie!
Interesse? De Pre-marriage course wordt georganiseerd op:
Vrijdag 8 oktober 2021 – 18.45-22.00 uur (incl. diner, koffie/thee)
Zaterdag 9 oktober 2021 – 10-15.00 uur (incl. lunch, koffie/thee)
Vrijdag 22 oktober 2021 – 18.45-22.00 uur (incl. diner, koffie/thee)
Vrijdag 26 november 2021 – 18.45-22 uur (incl. diner, koffie/thee)
Locatie: Veerseweg 64 in Veere.
Kosten: € 100 per stel (inclusief werkboekjes, 3 x diner, 1 x lunch en koffie/thee). Als de kosten een belemmering vormen voor deelname horen wij het graag, zodat we kunnen zorgen voor een oplossing. Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met Erwin en Rianne van Oosten:
erwinrianne@solconmail.nl of via 06-24822858.

Huwelijksverrijkingscursus

Effecten van corona op onze relaties zijn vooral negatief, maar … er is wat aan te doen,” schreef Nederlands Dagblad op 1 september 2020. Veel gehuwde stellen ervaren deze periode van beperkingen als een uitdaging in hun relatie. Maar investeren in je huwelijk helpt en kan de onderlinge band juist sterker maken! Ook de Marriage Course is een manier om dat te doen.

In de afgelopen jaren hebben veel stellen – van enkele jaren tot 38 jaar getrouwd – de Marriage Course gevolgd. Hieronder een aantal reacties op de vraag waarom ze het anderen zouden aanraden:

 • Voor elk huwelijk een aanrader; bewuster met elkaar omgaan in goede en slechte tijden
 • Kan het ieder aanraden tot verrijking van je huwelijk
 • Betere communicatie
 • Oog houden voor elkaar
 • De vorm van de cursus zorgt voor echt intieme gesprekken en door de afwisseling van theorie, filmpjes en gesprekken wordt een relatie nog leuker en intenser

De Marriage Course is een cursus van zeven avonden, ontwikkeld om op een leuke manier ieder echtpaar (jong en oud) te helpen hun relatie blijvend te versterken. De cursus biedt een geweldige mogelijkheid om samen te praten over onderwerpen waar je in de drukte van het dagelijkse leven waarschijnlijk minder aan toe komt. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • De verbinding versterken
 • De kunst van communicatie
 • Conflicten oplossen
 • De kracht van vergeving
 • De impact van familie –verleden en heden
 • Goede seks
 • Liefde in actie

Online

Dit jaar werd de Marriage Course online gegeven. Dat betekent dat deelnemers vanaf thuis mee konden doen. Na een gezamenlijke start ga je als koppel zelf aan de slag met de inhoudelijke opdrachten en het beeldmateriaal. Aan het eind van de avond sluiten we ook weer gezamenlijk af. Om mee te kunnen doen heb een laptop of PC met webcam nodig.

In het seizoen 2019/2020 hebben we ervaren dat het zo online volgen van de Marriage Course een prima vervanging is van de offline cursus. Voor sommige stellen was het zelfs fijner om vanaf huis mee te kunnen doen. Ook voor ouders van jonge kinderen is het een aanrader om deze online variant mee te volgen!

Aan deelname zijn kosten verbonden (€65,-). Deze kosten zijn oa bestemd voor boeken, werkboeken en materialen.

Voor meer informatie: neem contact op met Piet & Conny van Koeveringe, tel. 06 23174149 koeveringe.van@gmail.com of Gerco en Paulien Blok, tel. 436319 paulienengerco@gmail.com. Meer info vind je ook op de website www.marriagecourse.nl